Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερντογάν: Επιμένει σε σκληρή γραμμή στο Κυπριακό

Πηγή: Associated Press

Σε κοινό πηγαδάκι στα περιθώρια της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιείται στην Πράγα, βρέθηκε ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, όταν ο κ. Αναστασιάδης είπε στον Ερντογάν «είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο τραπέζι του διαλόγου», ο τούρκος πρόεδρος απάντησε: «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, αλλά θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε».

Επί του παρόντος, είπε «όχι» λοιπόν στην Κύπρο, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ερντογάν θέλει να τα βρει με τη Δύση, αλλά όχι με την Ελλάδα και την Κύπρo.

Αναστασιάδης: Να τελειώνουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά με την Τουρκία

Στο Κυπριακό και στις συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου και της Ελλάδας, στάθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης σε παρέμβαση του στις εργασίες της Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που πραγματοποιούνται στην Πράγα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη είπε πως «ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με θέμα ‘Ειρήνη και Ασφάλεια’»

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την υποστήριξη της Κύπρου όσον αφορά τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας καθώς όλες οι χώρες μαζί, της ευρωπαϊκής ηπείρου, μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου και συνέχισε:

«Όσον αφορά στις τοποθετήσεις του Προέδρου, θα πρέπει να πούμε ότι αναφέρθηκε τεκμηριωμένα στις ομοιότητες μεταξύ του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και των όσων συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Κύπρο μετά από την τουρκική εισβολή το 1974».

«Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε τη μεγάλη σημασία ο διεθνής παράγοντας να αντιδράσει στη συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο διεθνής παράγοντας να κινητοποιηθεί, έτσι ώστε να αποτρέψουμε αυτή την επιθετική συμπεριφορά», κατέληξε ο κ. Πελεκάνος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ