Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στόλτενμπεργκ: «Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι του NATO - Τις καλούμε να λύσουν τις διαφορές»

«Και οι δύο χώρες είναι πολύτιμοι, αξιόλογοι σύμμαχοι. Τουρκία και η Ελλάδα, συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ,. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές. Και ενθαρρύνουμε να τις επιλύσουν ως σύμμαχοι» σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο κανάλι Haberturk, όπως γράφει το ethnos.gr 

Συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε για την οπτική του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταση Ελλάδας - Τουρκίας, απάντησε ότι: «Και οι δύο χώρες είναι πολύτιμοι, αξιόλογοι σύμμαχοι. Και οι δύο χώρες, η Τουρκία και η Ελλάδα, συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ, σε επιχειρήσεις, σε αποστολές, με διαφορετικούς τρόπους. Και το εκτιμούμε αυτό. Συνεργαζόμαστε καθημερινά, σε στρατιωτικές μας επιχειρήσεις, σε άλλες επιχειρήσεις. Και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό. Πιστεύουμε ότι ενισχύουν το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές. Και ενθαρρύνουμε και τις δύο χώρες να τις επιλύσουν ως σύμμαχοι σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Ως ΝΑΤΟ, θα θέλαμε να βοηθήσουμε στην επίλυση όλων αυτών των διαφορών».

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ