Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πάτσης, πλειστηριασμοί και δάνεια της ΝΔ «αχίλλειος πτέρνα» της κυβέρνησης

Επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, στις 22 Νοεμβρίου / Πηγή: Eurokinissi

Η αξιωματική αντιπολίτευση ενσωματώνει, πλέον, στην κεντρική πολιτική της στρατηγική την υπόθεση Πάτση, καθώς βλέπει ότι αυτό το θέμα έχει μεγάλη απήχηση στη λεγόμενη «κυμαινόμενη ψήφο», δηλαδή, σε πολίτες που δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο κόμμα, αλλά ψηφίζουν κάθε φορά με την αξιολόγηση των εναλλακτικών λύσεων που έχουν.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η υπόθεση Πάτση αγγίζει το στενό πυρήνα της οικονομίας κάθε νοικοκυριού, ενώ παράλληλα, όπως φάνηκε και με την υπόθεση της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, ταυτίζει τη Νέα Δημοκρατία με τις εισπρακτικές εταιρείες, τα «κοράκια» και την απειλή δήμευσης της περιουσίας των πολιτών.

Τέλος, είναι σαφές ότι ο πτωχευτικός κώδικας που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση έχει ισχυρό αρνητικό αντίκτυπο στους πολίτες, καθώς προβλέπει πολυετείς δόσεις υπό μορφή ενοικίου για τους δανειολήπτες, που θα έχουν χάσει την κυριότητα του σπιτιού τους, και μετά πρόσθετα χρήματα -που σχεδόν κανείς δεν διαθέτει- για την επανάκτηση της κυριότητας!

Ξανά στο επίκεντρο τα δάνεια της ΝΔ

Τα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η σύνθεση αυτών των στοιχείων (Πάτσης και εισπρακτικές, πλειστηριασμοί και κίνδυνοι απώλειας της περιουσίας των πολιτών όπως η περίπτωση Κολοβού και πολύ επιβαρυντικές διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα της ΝΔ), σε συνδυασμό με τα τεράστια χρέη του κυβερνώντος κόμματος που επανέρχονται στην επικαιρότητα, μπορούν να προσδώσουν δυναμική στην αξιωματική αντιπολίτευση, μεγαλύτερη ακόμα κι από την υπόθεση των παρακολουθήσεων, που φυσικά παραμένει στη φαρέτρα του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο όλες οι μετρήσεις δείχνουν ως τώρα περιορισμένο ενδιαφέρον των

►Διαβάστε και:  Αλ. Τσίπρας: Οι εξυπνάδες του Μητσοτάκη δεν μειώνουν τις τιμές σε ρεύμα και σούπερ μάρκετ

Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή όπου, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το 2015 ο τραπεζικός δανεισμός της ΝΔ ανερχόταν σε περίπου 198 εκατομμύρια ευρώ και χαρακτηριζόταν ήδη ως ιδιαίτερα υψηλός, ενώ στις μέρες μας έχει συνολικές υποχρεώσεις πάνω από 391 εκατομμύρια ευρώ.

«Με άλλα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης, που δήλωνε ότι θα βάλει τάξη στα οικονομικά της ΝΔ, μέσα σε έξι χρόνια έχει διπλασιάσει τα χρέη του κόμματός του σε εξωφρενικά ποσά», παρατηρεί ο κ. Ζαχαριάδης και προσθέτει ότι η κυβερνητική παράταξη αυξάνει το κομματικό της χρέος με πανάκριβες διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε πολυτελή συνέδρια και κομματικές τελετές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπεραίνει ότι «δημιουργείται ένα μείζον  ζήτημα δημοκρατίας. Ένας χρεοκοπημένος πολιτικός οργανισμός έρχεται να διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη ελληνική κοινωνία» και κάνει αναφορές τόσο στην υπόθεση Πάτση όσο και σε εκείνην της Ιωάννας Κολοβού.

Κεντρικό ζήτημα

Από την πλευρά της, η Εφη Αχτσιόγλου μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επετέθη εναντίον του υπουργού Οικονομίας, Χρήστου Σταϊκούρα, λέγοντας ότι «είδαμε αποτρόπαιες εικόνες στο σπίτι της δημοσιογράφου, της κας Κολοβού, της οποίας το σπίτι πλειστηριάζεται για μία οφειλή 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζετε», επίσης τη συνέδεσε με την υπόθεση Πάτση και ρώτησε τον υπουργό εάν εκείνος και η κυβέρνηση συνολικά αναλαμβάνουν την ευθύνη για αυτή την κατάσταση και εάν προτίθενται να βάλουν ένα φρένο στη δράση των funds».

►Διαβάστε και: Αλ. Φλαμπουράρης: «Θρασύτατα ψέματα» της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας επί ΣΥΡΙΖΑ

Στο αμέσως προσεχές διάστημα, μετά και την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, πρέπει να περιμένουμε το θέμα αυτό να γίνει κεντρικό στην αντιπολιτευτική φαρέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξετάζεται, παράλληλα με τις αλλεπάλληλες επίκαιρες ερωτήσεις που καταθέτει ο κ. Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των παρακολουθήσεων, να γίνει κάτι αντίστοιχο και για αυτό το πλέγμα που στελέχη της Κουμουνδούρου αποκαλούν «αντιλαϊκή πολιτική» σε βάρος των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας.

Οσο φαίνεται ότι αυτό έχει αντίκτυπο στους πολίτες, τόσο το τετράπτυχο «Πάτσης-πλειστηριασμοί-funds-χρέη ΝΔ» θα ανεβαίνει στην προεκλογική ατζέντα. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ