Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Α. Σαμαράς για υποκλοπές: Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς να φαίνεται το απόρρητο σαν βολική δικαιολογία

Πηγή: Eurokinissi

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του από το Παλλάς αναφέρθηκε στο θέμα των υποκλοπών και ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είπε: «Η πολιτική ζωή του τόπου δοκιμάζεται από τις νόμιμες και παράνομες υποκλοπές.

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση υπέκλεπε τηλεφωνικές συνομιλίες. Αν ίσχυαν όλα αυτά θα ήταν αναμφίβολα μια αντιδημοκρατική εκτροπή και γι αυτό πρέπει να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις χωρίς να δίνουμε την εντύπωση ότι το απόρρητο είναι μια βολική δικαιολογία. Η παράταξή μας δεν μπορεί να ανεχθεί αυτά τα φαινόμενα και έχει σχέση με την ίδια μας την ταυτότητα».

Όσο για την υπόθεση Novartis, ο πρώην πρωθυπουργός, είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την πρεμιέρα του ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς», «όλοι ξέρετε τι έγινε με το Novartis. Ξέρετε πόσο καιρό κατασυκοφαντηθήκαμε 10 πολιτικά πρόσωπα. Σήμερα αποκαλύπτεται από τον συνήγορο μιας εκ των κατηγόρων μας ότι το ήξεραν κι εκείνοι εξ αρχής ότι ήμασταν αθώοι και όχι μόνο δεν ακούσαμε συγνώμη αλλά αντίθετα οι ψευδομάρτυρες κατέχουν μια ιδιότυπη προστασία ώστε για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η ταυτότητά τους παραμένει άγνωστη. 10 άνθρωποι συκοφαντήθηκαν και αυτός που τους κατηγόρησε παραμένει άγνωστος και η πολιτεία ον αφήνει αυτό δεν το θεωρώ δημοκρατικό και απαράδεκτο. Κάποτε θα έρθουν όλα στο φως».

Ολόκληρη η ομιλία του Α. Σαμαρά

«Δεν δέχτηκα να παραδώσω τη περιουσία της χώρας, άλλοι το δέχτηκαν»

Υπό το βλέμμα της «όλης» ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μια εφ όλης της ύλης πολιτική ομιλία. Κατέκρινε την Ευρώπη, μίλησε για την «χώρα πειρατή, την Τουρκία», αναφέρθηκε στην παράτυπη μετανάστευση και εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν η τρόικα μας ζήτησε να  τα παραδώσουμε  όλα σε ένα υπερταμείο,  όλη την περιουσία της χώρας. Δεν υποχωρήσαμε τότε,  δεν το δέχτηκα, όμως δυστυχώς κάποιοι άλλοι αργότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκτενή αναφορά έκανε στις «ψευδαισθήσεις» των Ευρωπαίων όπως τις χαρακτήρισε: «Στην Ευρώπη για πολλά χρόνια πίστεψαν ότι το φθηνό ρωσικό αέριο θα εξασφάλιζε για πάντα την ανταγωνιστικότητα και όταν τρεις αμερικανοί πρόεδροι επί δύο δεκαετίες προειδοποιούσαν τους ευρωπαίους για την εξάρτηση από το φυσικό αέριο τους χλεύασαν. Και όταν εμείς Ελλάδα είπαμε σε ευρωπαίους εταίρους μας ότι υπάρχουν κοιτάσματα ανατολική Μεσόγειο στην δικαιοδοσία της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και του Ισραήλ και της Αιγύπτου και πάλι δεν έδωσαν σημασία». Κατέληξε δε στο συμπέρασμα πως αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε, καθώς είναι «μπερδεμένη, χωρίς πυξίδα και χωρίς ηγεσία».

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι στις μέρες μας ο «δυτικός πολιτισμός στο σύνολο του δέχεται επίθεση». «Στο όνομα δήθεν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέλουν για παράδειγμα να καταργήσουν τα σύνορα και να μπαίνει όποιος θέλει όπου θέλει παράνομα σε όλη τη Δύση και μόνο στη Δύση. Τους αληθινούς πρόσφυγες του αγκαλιάζουμε αλλά την παράνομη διακίνηση δεν την δεχόμαστε», είπε και αναφέρθηκε στον ελληνικό πατριωτισμό. «Θαυμάζουμε τους Ουκρανούς που πολεμάνε πεισματικά για την πατρίδα τους και πολύ καλά κάνουν, αλλά εμείς για την δική μας πατρίδα είναι μόδα να κάνουμε πίσω. Για την  Τουρκία που έχει εισβάλει στην Κύπρο εδώ και πενήντα χρόνια δεν λέει κανείς κουβέντα», σημείωσε.

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς τόνισε πως όποιος μιλά στην Ελλάδα για την Κύπρο «θεωρείται» εθνικιστής. «Κάτι τέτοιο είναι και ασυγχώρητο και χαρακτηριστώ λέω εγώ όταν η χρυσή Αυγή εγκλημάτησε την έστειλα στην δικαιοσύνη σιδηροδέσμια κι από κει  βρέθηκαν στη φυλακή. Για τον αγνό πατριωτισμό κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να ντρεπόμαστε», είπε.

Επανερχόμενος στα ευρωπαϊκά ζητήματα επισήμανε ότι για να μην διαλυθεί η Ευρώπη,  από τις αγκυλώσεις τις αστοχίες της και τις αντιφάσεις της χρειάζεται σήμερα μια νέα συνθήκη επανίδρυσης. «Συνθήκη, που θα ανατρέψει τα αδιέξοδα μιας υπέρ το δέον γιγαντιαίας πλέον γραφειοκρατίας. Έτσι όπως είμαστε σήμερα δεν πάμε πουθενά έχει χαθεί και η αίσθηση της κοινότητας και το κοινό όραμα και απαιτείται συνείδηση ιστορικών ευθυνών», είπε.

«Οι επιτυχίες πιστώνονται στον Κ. Μητσοτάκη»

Ο Αντώνης Σαμαράς αναγνώρισε ότι η Ελλάδα σε δύσκολες συνθήκες άντεξε και κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. «Ήταν σωστό ότι η χώρα υπέγραψε την ελληνογαλλική συμφωνία, ήταν πολύ σωστό που πήραμε τα αεροσκάφη Ραφάλ και τις σύγχρονες φρεγάτες, ήταν πολύ σωστό που προώθησαμε την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη. Αυτά αφαιρούν έτσι ένα σημαντικό γεωπολιτικό πλεονέκτημα της Τουρκίας. Ολα αυτά έγιναν σωστά από ελληνικής πλευράς και το πιστώνεται ασφαλώς ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σε ότι αφορά την στάση της Τουρκίας ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι κάποιοι θέλουν να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία για να μοιράσουμε τα δικά μας. «Αυτό ονομάζεται Πρέσπες που Αιγαίου. Θα μας πάρουν ότι θέλουν και  θα μας αφήσουν ότι περισσέψει ,αυτό δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε και σήμερα μπορούμε να το αποτρέψουμε».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ