Νέα
  • ΓΔ: 1044.96 -0.45%
  • Τζίρος: 72,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Περιφέρεια Αττικής: Προχωράει το πρόγραμμα στήριξης ελεύθερων επαγγελματιών Ρομά

Μεγαλύτερη διάχυση της πληροφόρησής ως προς το πρόγραμμα στήριξης νέων ελεύθερων επαγγελματιών Ρομά το οποίο χρηματοδοτείται με 1,5 εκ, από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ 2014-2020, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής όσο το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, ζήτησε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στη σχετική τηλεδιάσκεψη που είχε με δημάρχους, εκπροσώπους της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και των Ρομά.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη μετείχαν η αν. διοικήτρια της ΔΥΠΑ Γ. Χορμόβα, η αρμόδια περιφερειακή σύμβουλος Μ. Ζέρβα, ο πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ Β. Πάντζος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Την πρόσκληση ενδιαφέροντος εξέδωσε η ΔΥΠΑ η οποία έχει αναλάβει και όλες τις διαδικασίες επιλογής, ενώ οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου (https://www.ependyseis.gr).

Πρόκειται για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 20 έως 44 ετών, που ανήκουν σε περιθωριοποιημένες κοινωνικές ομάδες όπως οι Ρομά».

Στην διάσκεψη ο κ. Πατούλης ενημερώνοντας τους συνομιλητές του, για τους στόχους του προγράμματος, επισήμανε πως προτεραιότητα για τη Διοίκηση της Περιφέρειας είναι η κοινωνική ενσωμάτωση, η άρση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

«Η Περιφέρεια Αττικής είναι η πρώτη που υλοποιεί το σχετικό πρόγραμμα και ευχόμαστε πραγματικά να βρει ανταπόκριση. Δεν σταματάμε όμως εδώ, θα συνεχίσουμε και με άλλες δράσεις στήριξης των Ρομά» ανέφερε.

Ο στόχος της δράσης διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 101 ανέργων Ρομά, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
  • 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α' εξάμηνου από την έναρξη
  • 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β' εξάμηνου από την έναρξη

Δικαιούχοι της δράσης είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι Ρομά στο μητρώο της ΔΥΠΑ, ηλικίας 20-44 ετών ενώ για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ