Νέα
  • ΓΔ: 1236.2 +1.24%
  • Τζίρος: 93,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πλεύρης: 2.100 τα τακτικά χειρουργεία που δεν έχουν γίνει - Αδυναμία του κράτους

Θα υπάρξουν δύο ιδιωτικές κλινικές για να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία Αττικόν και Γεννηματάς που μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα τους επόμενους δύο μήνες με τις ιώσεις δήλωσε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον BLUE SKY. 

Πρόσθεσε όμως ότι παρουσιάζεται μείωση και στον κορονοϊό και στις ιώσεις το τελευταίο διάστημα. Όπως είπε το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο Αττικό αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα αναπτυχθούν 52 κλίνες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τα έκτακτα χειρουργεία είπε γίνονται κανονικά ενώ για τα τακτικά χειρουργεία αυτή την περίοδο γίνεται εκκαθάριση στις λίστες. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2.100 τα τακτικά χειρουργεία που δεν έχουν γίνει, κι αυτό όπως ανέφερε είναι μια με αδυναμία του κράτους.

Αναφέρθηκε επίσης και στη ρύθμιση που έφερε πρόσφατα στη Βουλή να παίρνουν επιπλέον 1.800 ευρώ, όσοι γιατροί δεχτούν να μετακινούνται σε διάφορα νοσοκομεία και να καλύπτουν ανάγκες.

 Ο κ.Πλεύρης ανέφερε επίσης ότι το σύστημα με τα ραντεβού τους προσωπικούς ιατρούς δουλειά δεν είναι ακόμη αυτό που θέλουμε αλλά υπάρχει, προχωράει ικανοποιητικά. Πρόσθεσε να βρούμε τον τρόπο να έχουμε περισσότερους προσωπικούς γιατρούς στο σύστημα. 

Τέλος για τα φάρμακα ο κ.. Πλεύρης υποστήριξε ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αλλά παραμένει το πρόβλημα σε φάρμακα κυρίως που υπάρχει έλλειψη στην παγκόσμια παραγωγή όπως τα εισπνεόμενα. Ανέφερε ακόμη ότι τα ελληνικά εργοστάσια αύξησαν την παραγωγής τους και αυτό βοήθησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ