Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΑ: Μνημόνιο Συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Αριστερά, η αναπληρώτρια διοικήτρια της ΕΑΔ, Αλεξάνδρα Ρογκάκου και δεξιά η διοικήτρια του ΟΠΕΚΑ, Ξένια Παπασταύρου

Παρουσία της διοικητού του ΟΠΕΚΑ, Ξένιας Π. Παπασταύρου και της αναπληρώτριας διοικητού της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και επικεφαλής της μονάδας επιθεωρήσεων και ελέγχων Αλεξάνδρας Ρογκάκου υπεγράφη χθες, 2 Φεβρουαρίου 2023, στην Αθήνα, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών με στόχο την υλοποίηση μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας που θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες: 

  1. Άξονας εσωτερικού ελέγχου
  2. Άξονας ακεραιότητας
  3. Άξονας διαχείρισης κινδύνων
  4. Άξονας εκπαίδευσης – ευαισθητοποίησης

Όπως ορίζεται στην υπογραφείσα συμφωνία, τα μέρη θα συνεργάζονται με καλή πίστη, πνεύμα εμπιστοσύνης, τηρώντας τα συναλλακτικά ήθη και ανταλλάσσοντας τις αναγκαίες πληροφορίες με βάση πάντα τους κανόνες της εχεμύθειας και της αρχής της εμπιστευτικότητας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Μνημονίου, οι διοικητές θα ενημερώνονται για την πορεία της συνεργασίας και θα δίνουν ανάλογες κατευθύνσεις προκειμένου να υλοποιούνται τα συμπεφωνημένα.

Σημειωτέον ότι το έργο της ΕΑΔ έχει αμιγώς συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν προκαταλαμβάνει όπως και δεν αποκλείει το ελεγκτικό έργο άλλων αρμοδίων αρχών ή οργάνων του ιδίου αντικειμένου.

Η διοικητής του ΟΠΕΚΑ κ. Ξένια Παπασταύρου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχα σήμερα στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Η διαφάνεια, η νομιμότητα και η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι βασικές αρχές που διέπουν τη λειτουργία του ΟΠΕΚΑ. Θεωρώ, επομένως, ότι η συγκεκριμένη συνεργασία του Οργανισμού με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εκπλήρωση αυτών των αρχών και την περαιτέρω εμπέδωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς» 

Η αναπληρώτρια διοικητής της ΕΑΔ. Κ. Αλεξάνδρα Ρογκάκου δήλωσε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά προχωρήσαμε στη σύναψη συμφωνίας που δρομολογεί τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων και προγραμμάτων, με στόχο την ενδυνάμωση των διαδικασιών του συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου που θα καλύπτουν το σύνολο των λειτουργιών του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής  Αλληλεγγύης. Μια συνεργασία που θα έχει πολλαπλά οφέλη, στους πολίτες αλλά και στην εθνική στρατηγική για την ενίσχυση της διαφάνειας» 
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ