Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Φραγκογιάννης: Ανοιξαν δίαυλοι ενδυνάμωσης οικονομικών σχέσεων με Φινλανδία

Πηγή: Eurokinissi

Την ικανοποίησή του από το κλίμα που συνάντησε στο Ελσίνκι, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε από χθες στη Φινλανδία, συνοδευόμενος από ολιγομελή επιχειρηματική αποστολή.

Το έδαφος που βρήκε στο Ελσίνκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ήταν ιδιαίτερα γόνιμο για την ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και την προσέγγιση των δύο επιχειρηματικών κόσμων.

"Πιστεύω ότι ήταν πολύ καλή η επιλογή μας να διοργανώσουμε αυτή τη μικρή μεν, αλλά στοχευμένη σε κλάδους αιχμής επιχειρηματική αποστολή στη Φινλανδία. Είναι σημαντικό ότι άνοιξαν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρηματικών κόσμων των δύο χωρών, και μάλιστα με θερμή στήριξη της πολιτικής ηγεσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκογιάννης.

Κατά τις διμερείς συναντήσεις του με τον Υπουργό Εξωτερικών για την Αναπτυξιακή Συνεργασία και το Διεθνές Εμπόριο Ville Tapio Skinnari και με τον Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων Mika Lintila, ο κ. Φραγκογιάννης εισέπραξε τον ενθουσιασμό των Φινλανδών αξιωματούχων για την πρόοδο και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, καθώς και την έντονη βούλησή τους για εμβάθυνση των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, διοργανώθηκε από το Φινλανδικό ΥΠΕΞ, συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Ελλήνων επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην αποστολή και φινλανδικών εταιριών αντίστοιχων κλάδων. Ακολούθησαν B2B συναντήσεις μεταξύ εταιριών για τη διερεύνηση προοπτικών συνεργασίας. Και τέλος, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρείας Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και της αντίστοιχης Φινλανδικής Finnvera. Το Μνημόνιο υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ECG S.A. Γρηγόρης Σταματόπουλος και ο ομόλογός του Jussi Haarasilta.

Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι, ο κ. Φραγκογιάννης, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση, είχε επίσης ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον επικεφαλής του φινλανδικού Ταμείου Καινοτομίας SITRA - πρώην Πρωθυπουργό της Φινλανδίας και πρώην Επίτροπο της Ε.Ε. - Jyrki Katainen, με τον οποίο συζήτησαν προοπτικές συνεργασίας τόσο σε ερευνητικά προγράμματα όσο και στην ανάπτυξη εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας. Ο τέως πρωθυπουργός της Φινλανδίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για περαιτέρω μελέτη του πρότζεκτ της Αστυπάλαιας από το SITRA ως ένα πετυχημένο μοντέλο αλλαγής νοοτροπίας του κράτους και της κοινωνίας σε συνδυασμό με την κυκλική οικονομία και την βιωσιμότητα με όρους πράσινης ανάπτυξης.

Η επιχειρηματική αποστολή παρακολούθησε την ίδια ώρα παρουσίαση από στελέχη του SITRA για τις δυνατότητες συνεργασίας με τον οργανισμό και την αξιοποίηση των πόρων του για επιχειρηματικά σχέδια. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της αποστολής στις εγκαταστάσεις της Wartsila που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη σε καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και κυκλικής οικονομίας για τους κλάδους ναυτιλίας και ενέργειας.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ