Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας στον ΟΑΣΕ: Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στην Ουκρανία

Πηγή: Ευρωκίνηση

Εκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία αμέσως, πλήρως και άνευ όρων, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του Ενισχυμένου Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης. «Αυτό που ζητάμε είναι να σταματήσει αυτός ο πόλεμος αμέσως, πλήρως και άνευ όρων.

Μόνο τότε, μπορεί να ξεκινήσει ο πραγματικός διάλογος. Ένας διάλογος βασισμένος στις θεμελιώδεις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι» διαμήνυσε χαρακτηριστικά. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παγκόσμιας τάξης μας και ότι μπροστά σε κάθε πρόκληση, ο σεβασμός και η εφαρμογή του είναι η μόνη διέξοδος.

Αναφερθείς στη στάση της Ελλάδας, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η χώρα μας, από την πρώτη στιγμή, καταδίκασε τον πόλεμο στην Ουκρανία και ξεκαθάρισε με σαφήνεια: «Οι Έλληνες δεν τρέφουν αισθήματα εχθρότητας προς τον ρωσικό λαό. Αυτό στο οποίο είμαστε αντίθετοι είναι ο αναθεωρητισμός και η τραγωδία που έχει δημιουργήσει. Η Ελλάδα, ενωμένη με τους εταίρους της, στέκεται απόλυτα αλληλέγγυα στην Ουκρανία».

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην Ουκρανία. «Η χώρα μου έχει παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, έχει βοηθήσει τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν την πατρίδα τους, έχει υποδεχθεί πρόσφυγες που φεύγουν από τον πόλεμο» τόνισε και έστειλε το μήνυμα ότι «θα συνεχίσει να παρέχει τη στήριξή της στην Ουκρανία, όσο συνεχίζεται αυτός ο παράλογος πόλεμος».

Κατά την ομιλία του, σε συνέχεια της δήλωσης της ΕΕ, επισήμανε ότι μόλις τελείωσε ο Ψυχρός Πόλεμος, η Ευρώπη πίστεψε ότι είχε επιτέλους βρει το δρόμο προς την ειρήνη. «Κάναμε λάθος. Σήμερα, συνειδητοποιούμε πόσο πολύ έχει αλλάξει ο κόσμος τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Υπάρχει, πλέον, μια πραγματική απειλή κατά της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας. Έχει ήδη περάσει ένας χρόνος και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Πρόκειται για έναν πόλεμο που διεξάγεται αψηφώντας κάθε κανόνα και λογική» σημείωσε.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ενισχυμένου Μόνιμου Συμβουλίου του ΟΑΣΕ για την πρωτοβουλία της χθεσινής τηλεδιάσκεψης και όλους τους ομολόγους του για τη σταθερή δέσμευσή τους για την τήρηση των αρχών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Διεθνούς Δικαίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ