Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Πολάκης: Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ - Παραπέμπεται στην ΠΓ

Πηγή: Ευρωκίνηση

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεκλήθη για να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι για τον Παύλο Πολάκη, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή του περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά έως τώρα, η υπόθεση του Παύλου Πολάκη παραπέμπεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος με το ερώτημα της αποπομπής του από τα ψηφοδέλτια των εκλογών 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΓ θα συνεδριάσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΠΓ θα συνεδριάσει την Πέμπτη, ενώ η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Σημειώνεται ότι στην Πολιτική Γραμματεία είναι μέλος και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης και αναμένεται με ενδιαφέρον να δούμε αν θα αποφασίσει να παραστεί στη συνεδρίαση.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να παραπεμφθεί ο σύντροφος Παύλος Πολάκης, μετά την κρίση που προκάλεσαν οι πρόσφατες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν ορθή και επιβεβλημένη.

Θα κριθεί από αυτή, με ηρεμία, ψυχραιμία και δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε ένα δημοκρατικό κόμμα, που διέπεται από κανόνες και αρχές. Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος πριν τη κρίσιμη μάχη, είναι να προστατεύσουμε το κόμμα από τη τοξικότητα και τη διαστρέβλωση του αντιπάλου.

Προτεραιότητα όλων των στελεχών του κόμματος είναι η μάχη και η νίκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η νίκη όμως απαιτεί από όλους όσους δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή, πολιτική εμπιστοσύνη και ενότητα. Απαιτεί καθαρές διατυπώσεις και καθαρές θέσεις.  Τις συλλογικές θέσεις. Απαιτεί να βάζουμε το εμείς πάνω από το εγώ. Και απαιτεί να μη δίνουμε τις κρίσιμες ώρες δικαιώματα αντίπαλο. Στη συλλογική μας λειτουργία δεν νοούνται τελεσίγραφα. Δε νοείται η αμφισβήτηση της συλλογικής μας θέλησης να συγκρουστούμε με τους παρακρατικούς μηχανισμούς και την πολιτική λεηλασίας της κοινωνίας που εφαρμόζει το καθεστώτος Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο το Εκτελεστικό Γραφείο ομοφώνως εισηγείται στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη, τη μη συμμετοχή του συντρόφου Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια κόμματος ενόψει της επόμενης κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Υπογραμμίζουμε τέλος ότι συλλογικά θα σταθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια εισαγγελικής παρέμβασης και ποινικοποίησης των πολιτικών απόψεων, όσο και αν διαφωνεί κανείς μαζί τους».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ