Νέα
  • ΓΔ: 870.44 +1.19%
  • Τζίρος: 8,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χατζηδάκης: Στο τραπέζι το ν/σ για την ανακύκλωση

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της συνολικής ρύθμισης για τη διαχείριση αποβλήτων ζήτησε σήμερα από τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Intimenews
Πηγή: Intimenews

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, με επίκεντρο το νομοσχέδιο για την Ανακύκλωση, του οποίου η ηλεκτρονική διαβούλευση ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο γενικός γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος και ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε τους βασικούς στόχους, όπως η υιοθέτηση 4 ρευμάτων διαλογής, ο εκσυγχρονισμός του τέλους ταφής, η εισαγωγή από τους δήμους της αρχής Πληρώνω όσο Πετάω (ΠοΠ), ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων να καταθέσουν  συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της συνολικής ρύθμισης για τη διαχείριση αποβλήτων, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Από την πλευρά του  ο κ. Γραφάκος προανήγγειλε ότι μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε διαβούλευση και το Εθνικό Σχέδιο Πρόληψης Αποβλήτων, επισημαίνοντας πως με αυτές τις δύο δράσεις συνδυαστικά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αποφυγή δημιουργίας αποβλήτων και στην επαναχρησιμοποίηση.

Ελληνική πρωτοβουλία για κοινό ευρωπαϊκό στόχο

Επίσης  ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις για την πρωτοβουλία της χώρας να συνυπογράψει μαζί με 9 κράτη – μέλη της Ε.Ε. κείμενο θέσεων που υποστηρίζουν τον στόχο για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 55% έως το 2030, το οποίο θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Τέλος συζητήθηκαν και θέματα άγριας πανίδας, βιοποικιλότητας και προστατευόμενων περιοχών, με τον υπουργό να τονίζει πως έχει κατατεθεί αίτηση στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ των περιοχών Natura, ποσό -που όπως συμπλήρωσε- δεν έχει προϋπάρξει ποτέ για αυτές τις περιοχές.

 

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ