Νέα
  • ΓΔ: 1263.34 +0.41%
  • Τζίρος: 100,22 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σημαντική βελτίωση στο Μεταναστευτικό βλέπει η κυβέρνηση

Ξεκινά ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση Wi-Fi σε δομές μεταναστών
Δομή μεταναστών / Πηγή: Eurokinissi

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της πολιτικής της στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Υποστηρίζει μέσω κυβερνητικών παραγόντων που ασχολούνται με το θέμα ότι ακολουθεί μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, ώστε η χώρα μας να μην αποτελεί, πλέον, πύλη εισόδου παράτυπων μεταναστών με κατεύθυνση άλλες χώρες της Ευρώπης, ούτε «παράδεισο» των διακινητών ψυχών και σωμάτων...

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, οι μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα συνέχισαν να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τον Ιανουάριο του 2021. Συνεχίζεται από την κυβέρνηση το κλείσιμο δομών φιλοξενίας, καθώς επιταχύνεται η διαδικασία ασύλου, ενώ γίνονται επιστροφές και μετεγκαταστάσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Μέσα σε 12 μήνες αποσυμφορήθηκαν σχεδόν όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έκλεισαν 57 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. «Το πράγμα μπαίνει σε τάξη», ανέφερε στην «Η» στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου.

Καταγράφεται 92% μείωση στις αφίξεις στα ελληνικά νησιά τον Ιανουάριο του 2021, οπότε έγιναν 292 αφίξεις, ενώ τον αντίστοιχο περυσινό Ιανουάριο οι αφίξεις ήταν 3.713. Η σταθεροποίηση του πολύ χαμηλού ρυθμού αφίξεων, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ενισχύει την ολοένα και μεγαλύτερη αποσυμφόρηση των νησιών μας αλλά και των δομών της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τον Ιανουάριο του 2020 ζούσαν στα νησιά του Αιγαίου 41.816 αιτούντες άσυλο και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες ενώ σήμερα διαμένουν μόλις 16.231.

Η ίδια αισιόδοξη εικόνα εμφανίζεται και ως προς τα στοιχεία που καταγράφονται στο εθνικό σύστημα υποδοχής, το οποίο φιλοξενούσε τον περσινό Ιανουάριο 93.237 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, ενώ πλέον στις δομές ζουν 64.259 (ΚΥΤ, camp, διαμερίσματα) όλης της χώρας, δηλαδή υπάρχει μείωση κατά 31%. Στα τέλη Ιανουαρίου του 2021 στα ΚΥΤ των νησιών διέμεναν 13.553 αιτούντες άσυλο μειωμένοι κατά -65% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020.

Τέλος η κυβέρνηση διαθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι για ακόμα ένα μήνα συνεχίστηκε το θετικό ισοζύγιο αφίξεων- αναχωρήσεων, καθώς έφτασαν στη χώρα μας 292 άτομα ενώ αναχώρησαν 513.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ