Νέα
  • ΓΔ: 802.6 +1.27%
  • Τζίρος: 70,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπόθεση Λιγνάδη: ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Μητσοτάκη με στόχο την παραίτηση Μενδώνη

Τσίπρας Βουλή Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Την ευθεία πολιτικοποίηση της υπόθεσης Λιγνάδη επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συνδέει τον έως πρόσφατα καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κι εκείνη με τον πρωθυπουργό, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «ενεργούσε κατόπιν εντολών του».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι με αυτή την πίεση μπορεί να επιτύχει την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, πράγμα που -αν τελικά συμβεί- θεωρείται πολύ σημαντική νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι απόδειξη ότι αρχίζει η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019, να επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χθεσινή ανακοίνωση σκοπίμως υποβαθμίζει την παραίτηση Μενδώνη (όταν παρατηρεί πως ο κ. Μητσοτάκης «λίγη σημασία έχει πια, αν κατόπιν εορτής παραιτήσει την υπουργό του. Αλλωστε η κα Μενδώνη ό,τι έκανε το έκανε κατ' εντολήν του») δείχνοντας ότι η πιθανή απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού δεν θα εκτονώσει την κατάσταση, καθώς η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει την πολιτική ταύτιση Λιγνάδη με το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει το όνομα του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην στελέχους της Νέας Δημοκρατίας που αντιμετώπισε κατηγορίες παρόμοιες με εκείνες του Δημήτρη Λιγνάδη, επιχειρώντας να γενικεύσει την εικόνα προσώπων που συνδέει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ωστόσο στο δημόσιο διάλογο έχει εμπλακεί και τον όνομα του Παύλου Χαϊκάλη, πρώην μέλους της κυβέρνησης Τσίπρα, ο οποίος επίσης βρίσκεται αντιμέτωπος με παρόμοιες κατηγορίες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι όλα εκκινούν από τις εντολές του πρωθυπουργού:  «Κατ' εντολήν του ακύρωσε τη προκήρυξη διαγωνισμού για να αναθέσει τη Διεύθυνση του Εθνικού στον κ. Λιγνάδη. Κατ' εντολήν του έβγαλε ανακοίνωση για να διαψεύσει τις «φήμες» όπως έγραφε. Κατ' εντολήν του έκανε πως δεν είδε τη καταγγελία του Νίκου Σ. στις 6 του Φλεβάρη και και πως δεν άκουγε όλες αυτές τις  μέρες την κατακραυγή των ανθρώπων της τέχνης. Κατ' εντολήν του τέλος, έκανε στροφή 180 μοιρών, μόνο όταν έμαθαν ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί. Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε κατ' εντολήν του, βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη».

Τις επόμενες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κορυφώσει αυτή τη στρατηγική επίθεσή του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ