Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Βαρουφάκης: Ζούμε ξανά το 2009

Πηγή: Eurokinissi

«Ζούμε ξανά το 2009. Η χώρα είχε ήδη φύγει προς τον γκρεμό, τα θεμέλιά της ήταν σαθρά και διαλύονταν, πηγαίναμε κατευθείαν για την καταστροφή, και είχαμε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζητούσε να θριαμβολογούμε και να ζητωκραυγάζουμε που ήμασταν μια θωρακισμένη οικονομία, το ΠΑΣΟΚ μας έλεγε ότι είμαστε στο σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, και βέβαια ότι υπάρχουν λεφτά και θα γίνουν όλοι πλουσιότεροι. Κάτι αντίστοιχο ζούμε και τώρα».

Αυτά τόνισε σήμερα το μεσημέρι από την Καρδίτσα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, παρουσιάζοντας παράλληλα και το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Και εξήγησε ο κ. Βαρουφάκης:

Ποια σταθερότητα;

«Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, θωρακισμένη οικονομία, μην διακινδυνεύσουμε λέει ο κ. Μητσοτάκης τη σταθερότητα που έχει φέρει η Νέα Δημοκρατία…Ποια σταθερότητα; Και έρχεται ο κ. Τσίπρας με εξαγγελίες, νέα προγράμματα Θεσσαλονίκης, νέες παροχές, δισεκατομμύρια από εδώ, δισεκατομμύρια από εκεί…».

Εμείς συνέχισε ο ίδιος μιλώντας για το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, «δεν λαϊκίζουμε, δεν λέμε επί παραδείγματι ότι θα σας αυξήσουμε τις συντάξεις, θα τις πάμε στο Θεό. Λέμε ότι το ταμείο είναι μείον…».

Μείωση του ΦΠΑ

Ακόμα ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως σε μια χρεωκοπημένη οικονομία, ο ΦΠΑ δεν μπορεί να είναι στο 24%, υψηλότερα και από τη Γερμανία. Εμείς θα προχωρήσουμε σε ραγδαία μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15% και διαμόρφωση του κατώτατου συντελεστή στο 0%, ώστε τα λαϊκά νοικοκυριά να εξοικονομούν κάθε μήνα χρήματα για την επιβίωσή τους.

«Εμείς, δεν γεννάμε χρήμα», κατέληξε τονίζοντας, «αυτοί γεννάνε μέσα από τη χρεωκοπία των συνανθρώπων μας. Εμείς δεν κάνουμε εξαγγελίες, θα γεννήσουμε λεφτά και θα σας δώσουμε όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, εμείς δεν έχουμε λεφτά να σας δώσουμε, μιλάμε συγκεκριμένα, μπορούμε να σας προστατεύσουμε από την λεηλασία, και αυτή είναι η διαφορά που έχουμε με τα τρία μνημονιακά κόμματα» τόνισε επίσης.

Στήριξη στους αγρότες

Μιλώντας ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, μετά από σχετική ερώτηση, τόνισε πως απαιτούνται πολιτικές που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα, θα μειώνουν το κόστος παραγωγής, πολιτικές εξυγίανσης της αγοράς, ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και από την αρχή υγιείς συνεταιρισμοί.

Καταγγελία για αποκλεισμό από ΜΜΕ

O κ. Βαρουφάκης κατήγγειλε «περιστατικά αποκλεισμού του ΜέΡΑ25» από ΜΜΕ και απηύθυνε κάλεσμα στα υπόλοιπα κόμματα να στηρίξουν την ελεύθερη δημοσιογραφία, να στηρίξουν όπως είπε τους βασικούς κανόνες κοινοβουλευτισμού, την ουσία της εκλογικής νομοθεσίας.

Εργασιακή ανασφάλεια για τους νέους

Τέλος, αναφερόμενος στην εργασιακή κατάσταση των σημερινών νέων μετά από σχετική ερώτηση, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για χαμηλούς μισθούς και εισοδήματα, για περιστασιακή και ανασφάλιστη εργασία και εμφάνιση εταιρειών ενοικίασης εργαζομένων με ότι αυτό συνεπάγεται για τα εργασιακά δικαιώματα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ