Νέα
  • ΓΔ: 1269.53 +0.38%
  • Τζίρος: 90,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Φραγκογιάννης: Η ΝΔ την τελευταία τετραετία στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Eurokinissi

Τη συμβολή της οικονομικής διπλωματίας στην προώθηση των εθνικών στόχων της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας αλλά και των ελληνικών επιχειρήσεων ανέδειξε ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Φραγκογιάννης ανέπτυξε το όραμά του για τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας, στις εξαγωγές, τις επενδύσεις, την παρουσία των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Και δήλωσε βέβαιος ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής θα ανανεώσει τη θητεία μιας κυβέρνησης που, κατά την τελευταία τετραετία στάθηκε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ενθαρρύνοντάς την να ανοίξει τους ορίζοντες και τα φτερά της, φτάνοντας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε επιχειρήσεις στη βόρεια Ελλάδα, ο κ. Φραγκογιάννης ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Κουϊμτζή (αγροτικά μηχανήματα, παρελκόμενα αγροτικών μηχανημάτων, αμυντικά συστήματα) στη Σίνδο και στη συνέχεια στο εργοστάσιο του ομίλου παραγωγής δομικών χημικών, κονιαμάτων και χρωμάτων ISOMAT στον 'Αγιο Αθανάσιο.

Μαζί με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της σύγχρονης μονάδας παραγωγής και εμπορίας διχτυών για ιχθυοκαλλιέργειες/αλιεία, αθλητισμό, σκίαση, προστασία, ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε., με έδρα τη βιοτεχνική περιοχή της Νέας Μηχανιώνας και έκταση περίπου 10.000 τ.μ.

Κοινό στοιχείο και των τριών επιχειρήσεων η προσήλωση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, καθώς οι εταιρίες εκσυγχρονίζουν συστηματικά τις δραστηριότητές τους, ενώ μεγάλο κομμάτι του τζίρου τους προέρχεται από εξαγωγές και από θυγατρικές του εξωτερικού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ