Νέα
  • ΓΔ: 893.76 +2.05%
  • Τζίρος: 87,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βουλή: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης
Πηγή: Intimenews

Αν και όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, παρακάλεσε για διαφύλαξη του δημόσιου διαλόγου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του ομιλία στη συζήτηση που πραγματοποιείται στον απόηχο του ελληνικού MeToo, με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου, εξάπελυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και παρείχε πλήρη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα ΜενδώνηΕπιπλέον, ο πρωθυπουργός κατέθεσε νέα δέσμη έξι μέτρων για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και την παρενόχληση στον χώρο εργασίας.

«Μιλάμε- Καταγγέλλουμε- Αποκαλύπτουμε» ήταν το σύνθημά μου μόλις επικοινώνησα με την Σοφία Μπεκατώρου», τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως το κίνημα metoo δεν πρέπει να παίρνει τη μορφή χυδαίας εκμετάλλευσης. Τις τελευταίες ημέρες τα πράγματα έχουν πάρει άλλη τροπή καθώς οι πρωταγωνιστές δεν είναι τα θύματα καθώς κάποιοι πέταξαν στο καλάθι των δικών τους σκοπιμοτήτων τις υποθέσεις αυτές, δημιουργώντας ψεύτικους διχασμούς, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον τόπο μας έχει διαμορφωθεί πια ένα περιβάλλον ελευθερίας και ασφάλειας που μπορεί να οδηγήσει στην κάθαρση και την αυτοκάθαρση. Κάτι που δεν ήταν αυτονόητο τα προηγούμενα χρόνια που παρόμοια περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία. Το MeToo είναι κίνημα στον πυρήνα του υγιές. Αφορά τις καθημερινές μας συμπεριφορές. 

Ευθεία επίθεση σε Τσίπρα για Πολάκη, Βαξεβάνη και Αυγή

«Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας πρέπει να βγουν από τον υπόνομο και να βάλουν την υπογραφή τους σε αυτό που κάνουν- η τοξικότητα που εκπέμπουν δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και τελικά δυσχεραίνουν την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Σας ερωτώ ανοικτά: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές; Και η ΝΔ ότι διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πώς τολμά βουλευτής σας (Ελευθεριάδου) να διαλαλεί ότι ψωνίζονται ανήλικα από ΜΚΟ; Με ποιο θράσος βουλευτής σας (Πολάκης) κάνει χυδαίες αναρτήσεις; Σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας πατέρας 2 παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα 3 παιδιών. Η λάσπη που εκτινάσσεται κρύβει τους ενόχους και γεννά ψεύτικους διχασμούς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε σε υψηλούς τόνους, δηλώνοντας: «Ας ξεκαθαρίσουμε το θέμα των ασυνόδευτων ανηλίκων: Όταν έγινα πρωθυπουργός με επισκέφθηκαν και με ευαισθητοποίησαν κάποιοι για το ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων- Μου περιέγραψαν απάνθρωπες συνθήκες, κι αποφάσισα να ασχοληθώ- δημιουργώντας μια Γραμματεία με επικεφαλής της κα Αγαπηδάκη. Δεν θα κάνω κανενός είδους αισχρό υπονοούμενο, λέω όμως ότι εμείς λύσαμε το θέμα ενώ εσείς όχι. Περιμένω από εσάς κύριε Τσίπρα να καταδικάσετε καθαρά, απερίφραστα τις αθλιότητες του κ. Πολάκη και κάποια στιγμή να διαγράψετε ένα στέλεχος σας για όλα αυτά που λέει και γράφει. Σας καλώ επίσης να πάρετε καθαρή θέση για τις αθλιότητες Βαξεβάνη και να αποσαφηνίσετε σε μια γραμμή της Αυγής συμφωνείτε. Πόσες γραμμές έχει η παράταξή σας;».

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα: «Επιλέξατε να μεταμορφώσετε τους"γερμανοτσολιάδες" του 2011 σε "παιδεραστές" του 2021. Η απάντηση που θα πάρετε θα είναι η ίδια».

Τον Λιγνάδη είναι ζήτημα αν τον έχω δει 2-3 φορές

Στη συνέχεια, παρείχε για ακόμη μία φορά πλήρη κάλυψη στη Λίνα Μενδώνη, λέγοντας για τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου: «Τον Λιγνάδη είναι ζήτημα αν τον έχω δει 2-3 φορές ως ηθοποιό. Την ίδια μέρα που υπήρξε ανώνυμη καταγγελία που τον φωτογράφιζε, μέσα σε 5ώρες ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε. Ζητήσατε κ Τσίπρα την παραίτηση της υπουργού γιατί "έπρεπε να ξέρει". Τι να ξέρει; Αυτά που ξέρατε εσείς που τον είχατε διευθυντή της νέας σκηνής; Αυτές που ήξεραν οι ευρωβουλευτές σας όταν τον κάλεσαν σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες; Είναι δικαίωμά σας να ζητάτε παραιτήσεις υπουργών. Αλλά δεν είναι δικαίωμά σας ο βάλτος. Αυτό που κάνετε είναι αριστερόχρωμος Τραμπισμός. Αυτές οι πρακτικές καταδικάστηκαν και στις ΗΠΑ. Ναι, η κα Μενδώνη είναι καλή υπουργός. Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, γι αυτό ίσως έκανε επικοινωνιακό λάθος. Μεγάλο λάθος, όταν είε ότι "ο κ. Λιγνάδης είναι επικίνδυνος". Αλλά αυτό δεν αντισταθμίζει τη μεγάλη της προσφορά στο υπουργείο Πολιτισμού». 

Νέα πύλη metoo.gov.gr και μητρώο παιδεραστών

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε έξι νέες προτάσεις για αναμόρφωση του δικαιικού συστήματος για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, αλλά και τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας λέγοντας: «Οι φωνές που ακούγονται μας καλούν να αλλάξουμε. Ναι, οι γυναίκες δεν είναι ίσες σήμερα με τους άνδρες. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Αυτή η κυβέρνηση διαμόρφωσε οτ πλαίσιο που επέτρεψε στα θύματα να μιλήσουν. Χαίρομαι πολύ που πολλοί κλάδοι κινητοποιούνται και δημιουργούν κώδικες δεοντολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι προτάσεις που καταθέτω. Έχουν διπλό στόχο: Να τιμωρήσουν αλλά και να προλάβουν νέα κρούσματα.

  • Αλλάζει ο Ποινικός Kώδικας και αυστηροποιούνται οι ποινές.
  • Δημιουργείται νέα διαδικτυακή πύλη metoo.gov.gr.
  • Δημιουργείται μητρώο για όλους όσοι έρχονται σε επαφή με ανήλικους με αυστηρές προδιαγραφές. Σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους θεσπίζονται ειδικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση.
  • Στο Δημόσιο, θεσπίζεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.
  • Επεκτείνουμε σε όλα τα σχολεία το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

«Δεν συμφωνώ στο ότι η πολιτική δεν έχει ηθική. Απλώς απέχει από την απλοϊκή ηθικολογία. Οι Αρχές της πολιτικής εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την αξιοπρέπεια του πολίτη. Τώρα είναι η ευκαιρία να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση» κατέληξε ο πρωθυπουργός. 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ