Νέα
  • ΓΔ: 1275.09 +0.14%
  • Τζίρος: 320,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Φλωρίδης: Θα αλλάξουν περίεργες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα

Πηγή: Eurokinissi

«Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρυθμίσουμε», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Είχε προηγηθεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος στο βήμα, ο οποίος σε σύντομη παρέμβασή του, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία "τί θα γίνει με το σκάνδαλο της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ και τί θα γίνει με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών".

«Η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ' έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019. Επίσης στα ζητήματα της απάτης, πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω», απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης και πρόσθεσε: "Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε. Εχει πολύ δουλειά εκεί να κάνουμε. Ο ελληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι 'εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο, ενώ κάποιοι άλλοι, πώς καταφέρνουν και τη γλυτώνουν;'".

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φλωρίδης πήρε αφορμή από την αναφορά του Σωκράτη Φάμελλου για διάταξη που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα στον Ποινικό Κώδικα παραμονές των εκλογών του 2019 και τόνισε χαρακτηριστικά: "Κι επειδή αναφερθήκατε στις τράπεζες κύριε Φάμελλε, υπήρχε ένα άρθρο στον Ποινικό Κώδικα που καθιστούσε αδίκημα την τοκογλυφία των τραπεζών. Αυτό περιέργως εξαφανίστηκε στην αναθεώρηση του 2019. Δεν υπάρχει αρθρο για την τοκογλυφία των τραπεζών από τον Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την προστασία των δανειοληπτών κλπ. κλπ.;".

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ