Νέα
  • ΓΔ: 1413.26 -0.42%
  • Τζίρος: 104,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνάντηση Μηταράκη – Μπακογιάννη για την ασφάλεια στην Αθήνα - Τι συζητήθηκε

Συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, είχε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Νότης Μηταράκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ενίσχυση της ασφάλειας στον Δήμο Αθηναίων και η χάραξη κοινής γραμμής συνεργασίας μεταξύ της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι συμμετέχοντες και η ανακοίνωση του υπουργείου

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. 

Όπως επισημαίνεται σχετικά στην ανακοίνωση του υπουργείου, κατά την εισήγησή του ο κ. Μηταράκης επισήμανε πως η ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας εντός του Δήμου Αθηναίων αποτελεί προτεραιότητα.

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι η ανακατανομή των πόρων με ενίσχυση των Α.Τ. που λειτουργούν στα όρια των Δήμου Αθηναίων, η συνεργασία με τους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στις γειτονιές, ενώ αποτελεί κοινή παραδοχή ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην οδική ασφάλεια μέσω της συνεργασίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής με την Δημοτική Αστυνομία.

Οι δηλώσεις Μπακογιάννη

Από την πλευρά του ο κ. Μπακογιάννης, παραδίδοντας τον επικαιροποιημένο χάρτη παραβατικότητας ανά περιοχή, με έμφαση στο εμπόριο ναρκωτικών αλλά και τις τροχονομικές παραβάσεις, σημείωσε πως υπάρχει πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ