Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τα επεισόδια στο ΑΠΘ, η φαρέτρα της κυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο

Στιγμιότυπο από την ένταση στο ΑΠΘ
Στιγμιότυπο από την ένταση στο ΑΠΘ / Πηγή: Intime

Η επίθεση μέρους των Μέσων Ενημέρωσης στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκο Παπαϊωάννου, με ανοίκειους χαρακτηρισμούς («καταδότης»), δίνουν την ευκαιρία στην κυβέρνηση να προσθέσει άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της σχετικά με την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ελληνικά ΑΕΙ.

Παράλληλα βάζει και πάλι στο «κάδρο» της αντιπαράθεσης τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μιλούσε για «αστυνομική επιχείρηση ντροπής» επειδή ο πρύτανης εφάρμοσε τον νόμο που είχε ψηφίσει το 2017 ο ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε ο εκάστοτε πρύτανης να ενημερώνει τις αστυνομικές Αρχές εάν κρίνει ότι αυτές πρέπει να παρέμβουν σε επεισόδια ή αναταραχές στο χώρο των Πανεπιστημίων. Ενεργώντας στο πλαίσιο του νόμου 4485/2017 που ψήφισε ο  ΣΥΡΙΖΑ, ο πρύτανης ενημέρωσε την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για όσα συνέβαιναν  στο χώρο του Πανεπιστημίου από την οποία δόθηκε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις για να επιχειρήσουν στο χώρο του Πανεπιστημίου. Σημειώνεται ότι η ομάδα ατόμων είχε αποκλείσει την είσοδο του κτιρίου Διοίκησης, προξένησε φθορές και άσκησε λεκτική βία στους υπαλλήλους και ότι κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ήταν παρών Εισαγγελέας.  

Οι ίδιες πηγές θυμίζουν ότι προέκυψε από την εξέταση των 33 ατόμων που συνελήφθησαν μόνο οι 14 είναι φοιτητές Κι όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την ενέργειά του πρύτανη, δείχνοντας ότι θέλει να συνεχιστεί η κατάληψη και να μη ληφθεί κανένα μέτρο. Η κυβέρνηση μέσω πηγών της αναδεικνύει τη στοχοποίηση του πρύτανη και επαναφέρει το αίτημα η υποστήριξη όσων προέβησαν σε πράξεις βίας μέσα στου χώρους του Πανεπιστημίου να αποδοκιμαστεί από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις.

«Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί και τέτοιες συμπεριφορές δίνουν αέρα στους τραμπούκους και παραπέμπουν σε εικόνες ντροπής, όπως αυτές που είδαμε με τον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ», προσθέτουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου και της οδού Πειραιώς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ