Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Στόχος η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου - Σύντομα ανακοινώσεις

Πηγή: Eurokinissi

Η μεταβίβαση ακινήτου, αποκλειστικά με ψηφιακές διαδικασίες, είναι στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υφυπουργός, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.  

«Σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και τα υπουργεία στόχος μας είναι η μεταβίβαση ακινήτου να γίνεται αποκλειστικά ψηφιακά. Θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε κάποια πράγματα» ανέφερε ο κ. Κυρανάκης. «Στόχος είναι να γίνουν όλα ψηφιακά. Την ώρα που πουλιέται ένα ακίνητο να "κλειδώνει" ψηφιακά, ουσιαστικά για όσο διαρκεί συναλλαγή, ώστε να μην μπορεί να διαπραγματευτεί ή να πωληθεί κάπου αλλού», τόνισε.  

«Θέλουμε να πάμε και σε ψηφιακή πλατφόρμα συμβολαίων», πρόσθεσε. «Χθες είχαμε και εκτενή συνάντηση με την Ένωση Δικαστικών Επιμελητών για να διασυνδέσουμε τη δική τους πλατφόρμα με την πλατφόρμα του Κτηματολογίου για να κάνουν ψηφιακή επίδοση και αυτοί. Σε αυτό ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου» είπε.

Τέλος οι ουρές στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών 

Σε ό,τι άφορα τις ουρές στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, ξεκαθάρισε ότι από Δευτέρα 28 Αυγούστου η λίστα αναμονής δεν θα ισχύει, κάνοντας λόγο για «τριτοκοσμικό φαινόμενο που λαμβάνει τέλος». 

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δυστυχώς, ευτυχώς γι’ αυτούς, βγάζουν μεροκάματο σήμερα... Παρουσιάζουμε την πλατφόρμα που θα βγάζεις αριθμό ψηφιακά, θα βλέπεις στο κινητό σου ανά πασά στιγμή ποιος αριθμός εξυπηρετείται, και δε θα χρειάζεται να περιμένεις την ουρά, θα προγραμματίζεις τις δουλειές σου». «Το χαρτάκι δεν θα αναγνωρίζεται», επισήμανε ο υφυπουργός. 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ