Νέα
  • ΓΔ: 1210.87 +1.45%
  • Τζίρος: 45,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δ. Μαύρος (MRB) στο OPEN: Γιατί κέρδισε ο Στέφανος Κασσελάκης την Εφη Αχτσιόγλου

Ηρθε σαν... κομήτης και διεκδικεί τα κλειδιά της Κουμουνδούρου. Μέσα σε ένα μήνα από άγνωστος τοις πόσοι κοντεύει να γίνει Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και τα social media παραμιλάνε για τον Stefanos... 

Πώς έγινε αυτό το θαύμα; Τα μυστικά της πρωτιάς του Στέφανου Κασσελάκη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να προσεγγίσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο πολύπειρος Διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος.

Η εξήγηση που έδωσε για την νίκη του Στέφανου Κασσελάκη είναι πολυεπίπεδη: 

  • Ισχυρός στους συμβολισμούς
  • Αντιμετωπίζεται ως άφθαρτος και μοντέρνος 
  • Είναι ο πιο κεντρώος
  • Έχει σπουδάσει στην Αμερική
  • Οι απόψεις του για την οικονομία είναι πιο δυτικού τύπου

Η ανάλυση του Δ. Μαύρου

Ο κ. Μαύρος σημείωσε με έμφαση πως: «Ο κόσμος στην Ελλάδα πλέον δεν ακούει, ούτε διαβάζει κείμενα παρατηρεί συμβολισμούς και άρα σ' αυτή την περίπτωση ο κύριος Κασσελάκης είναι ισχυρός στους συμβολισμούς. Και βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα μέσα από τους συμβολισμούς. Ο κ. Κασσελάκης για παράδειγμα θεωρείται άφθαρτος, δεν έχει προηγούμενες διακυβερνήσεις, δεύτερον έχει το στοιχείο του μοντέρνου, κάτι που δημιουργεί αναπνοή στις νεότερες ηλικίες, έχει την - αν θέλετε - δύναμη στα social media, που είναι κάτι το οποίο δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο καλά πριν από τις προηγούμενες εκλογές και είναι ο πιο κεντρώος όλων».

Για την υποψηφιότητα Κασσελάκη και την κεντροαριστερά 

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB παρέθεσε και κάποια στοιχεία σημειώνοντας πως: «Το 40% ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κέντρο, κεντροαριστερά και όταν μπαίνουμε μέσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνουμε το 60% να λένε ότι είναι επιθυμούν κέντροαριστερά. Άρα λοιπόν με αυτό σαν δεδομένο οποιαδήποτε φρασεολογία και επικοινωνία των υποψηφίων σε επίπεδο βαριάς αριστεράς δημιουργεί σε κάποια κοινά που θέλουν να έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ κάποιες άμυνες. Επίσης είναι ένας άνθρωπος οποίος έχει σπουδάσει στην Αμερική έχει και κάποια καλά κάποια προσόντα σχετικά με αυτό και άρα βγαίνει και το έμμεσο συμπέρασμα ότι πιθανά οι απόψεις του για την οικονομία είναι πιο δυτικού τύπου και πρακτικού τύπου».

Στη συνέχεια ο κ.Μαύρος πρόσθεσε ότι: «Προκύπτει από τις ιδιότητες ότι ναι είναι δυνατή η κα. Αχτσιόγλου στο κομμάτι που λέγεται να συνθέσει απόψεις και να καταθέσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα,, ένα αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα σε σχέση με τον κύριο Κασσελάκη, αλλά σας ξαναλέω και πάλι οι συμβολισμοί πια στη χώρα μας είναι ισχυρότεροι των κειμένων».

Για το εάν ο κ.Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον κ.Μητσοτάκη

Ο κ.Μαύρος απαντώντας στο ερώτημα εάν ο κ.Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει τον κ.Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι: «Εκεί ήθελα να το καταλήξω γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι του έχουνε συμβεί τα Τέμπη, του έχουνε συμβεί φωτιές, του έχουνε συμβεί πλημμύρες και αυτός ακόμη στέκεται». 

Ενώ από την άλλη πλευρά πρόσθεσε πως: «Ο κ.Κασσελάκης έχει ένα Μητσοτάκη έχει και ένα ατού που λέγεται οικονομία και όσο είναι αν θέλετε κραταιός και κυρίαρχος στην οικονομία σχεδόν παραμένει άτρωτος. Ο κόσμος έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται ότι χωρίς καμία χωρίς ισχυρή αντιπολίτευση δεν μπορούμε να έχουμε και την καλύτερη δυνατή έκφανση της κυβέρνησης.

Εν κατακλείδι ο Διευθύνων Σύμβουλος της MRB τόνισε με έμφαση πως: «Κρίσιμο είναι να γίνει ντιμπέιτ γιατί αναγκαστικά εκεί θα φανεί αν όλο αυτό που βλέπουμε εξωτερικά μπορεί να εκφραστεί και στο πως λειτουργού για παράδειγμα τα υπουργεία κλπ».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ