Νέα
  • ΓΔ: 905.31 +0.36%
  • Τζίρος: 110,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσιάζει το δικό του ΕΣΥ και στηρίζει κοινωνικές ομάδες

Αλέξης Τσίπρας/ Πηγή: Intime
Αλέξης Τσίπρας / Πηγή: Intime

Το δικό του Εθνικό Σύστημα Υγείας, που διαφέρει από το κυβερνητικό και αποτελεί κορυφαία ένδειξη προς το εκλογικό σώμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, μαζί με τη σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση τονώνει την «κυβερνησιμότητά» της, εμφανίζοντας πειστικές εναλλακτικές προτάσεις, παρουσιάζει σήμερα το απόγευμα στις 5 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Η Κουμουνδούρου ελπίζει ότι με αυτή την πρόταση θα φανεί ότι μπορεί το ΕΣΥ να λειτουργήσει πολύ καλύτερα προς όφελος των πολιτών κι ιδιαίτερα των αδυνάτων, αλλά και ότι θα γίνει αντιληπτό πως οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τις επιδόσεις στο ΕΣΥ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Θα ακούσουμε πάλι τα βαρετά ερωτήματα τύπου "γιατί δεν τα κάνατε εσείς ως κυβέρνηση;" αλλά ο κόσμος δεν σκέπτεται έτσι, αξιολογεί τις νέες ιδέες και τις επιβραβεύει», ανέφερε στην «Η» στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Η παρουσίαση του κ. Τσίπρα θα μεταδοθεί από την προσωπική του σελίδα στο facebook, την επίσημη σελίδα του στο youtube, κι από τις ιστοσελίδες avgi.gr, stokokkino.gr και left.gr. Η μη μετάδοση της εκδήλωσης από τη δημόσια τηλεόραση ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών ανάμεσα σε φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε την Κουμουνδούρου να εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τις "δημοσιογραφικές οδηγίες" που είχαν ως στόχο την προστασία του πρωθυπουργού από το φιάσκο της Ικαρίας και το σκάνδαλο Μενδώνη/Λιγνάδη, η διοίκηση της ΕΡΤ επιχειρεί να εξαφανίσει τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Με μια πρωτόγνωρη ενέργεια για τη δημόσια τηλεόραση αρνείται να προβάλει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το "νέο ΕΣΥ". Την προηγούμενη φορά η ΝΔ έριξε "μαύρο" στην ΕΡΤ. Σήμερα επιχειρεί να ρίξει "μαύρο" στην προβολή των θέσεων της αντιπολίτευσης από την ΕΡΤ. Η αντίληψη της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση έχει πλέον διαχρονικά χαρακτηριστικά. Οσον αφορά στον πρώην διευθυντή Τύπου του κ. Μητσοτάκη και σημερινό πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα μπορούμε, πάντως, να πούμε το εξής: άξιος ο νέος του μισθός».

Στήριξη σε τεχνικούς που εργάζονται στο ζωντανό θέαμα- ακρόαμα

Εφαρμόζοντας τη στρατηγική του για προσέγγιση ειδικών κατηγοριών πληθυσμού που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει τους τεχνικούς ήχου, φωτισμού, εικόνας κ.λπ. που εδώ κι ένα χρόνο δεν εργάζονται λόγω πανδημίας.

Γι' αυτό το λόγο 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στους υπουργούς Πολιτισμού και Εργασίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι τεχνικοί που απασχολούνται σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις (τεχνικοί ήχου, φωτισμού, εικόνας, σκηνής κ.ά.) βιώνουν στην πλειονότητα τους, εδώ και 12 μήνες την αναγκαστική ανεργία χωρίς καμία στήριξη και προοπτική για το άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, όλες οι προϋπάρχουσες παθογένειες αυτού του κλάδου, κατά την διάρκεια των επιβεβλημένων lockdown, έχουν έρθει στην επιφάνεια με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο. Εργοδότες που δεν κολλούν ένσημα, που κολλούν λανθασμένους ή δανεικούς κωδικούς ενσήμων (χειριστές Η/Υ, DJ, χειριστές αεροσκαφών κ.ά.), συναυλιακοί χώροι και εταιρείες ενοικίασης ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού που δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους ΚΑΔ ώστε να μπορούν να ασφαλίσουν τους τεχνικούς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί να αποδειχθεί η προϋπηρεσία τους και έτσι η πλειοψηφία των τεχνικών να μένει εκτός των μέτρων στήριξης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αρκετοί από τους τεχνικούς υφίστανται πιέσεις από εργοδότες για να αμείβονται αποκλειστικά με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), παρόλο που είναι περιστασιακά απασχολούμενοι, το επάγγελμά τους αφορά σε εξαρτημένη εργασία με όλες τις διατάξεις που απορρέουν από το χαρακτηρισμό αυτό, προσθέτει στο κείμενο της ερώτησης ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ