Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πομπέο: Ελπίζω ο Ερντογάν να ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου - Η Τουρκία έχει μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ
Πηγή: AP

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί στο Ρόμπερτ Μενέντες είναι πολύ σοβαρές, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικλ Πομπέο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για το Athens Mediterranean Investment Forum.

Πρόσθεσε ότι η ποινική διαδικασία έχει ξεκινήσει και θα ξεκαθαριστεί τι έχει συμβεί. Είναι απογοητευτικό είπε για όλους εμάς «που εκτιμούμε τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους έντιμα».

Η Τουρκία αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα

Απαντώντας σε ερώτηση, αν περιμένει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ακολουθήσει τον δρόμο του διαλόγου στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πομπέο είπε ότι το ελπίζει και ότι αυτή ήταν η προσδοκία όταν ο ίδιος ήταν στην κυβέρνηση.

«Και συνεχίζουμε να έχουμε αυτήν την προσδοκία, υπέρ του διαλόγου όχι της αντιπαράθεσης. Όταν άλλωστε η αντιπαράθεση βρισκόταν σε εξέλιξη, είχαμε πει ρητά ότι ήταν απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, είπε, επανεξελέγη και η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τόσο σε επίπεδο Κεντρικής Τράπεζας όσο και με τα συναλλαγματικά αποθέματά της.

«Ελπίζω να τα καταφέρει και να γίνει ένας αξιόπιστος εταίρος στην περιοχή, όπως και ένας αξιόπιστος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Έχει τις δυνατότητες να το κάνει, αλλά ο Ερντογάν πρέπει να κατευθύνει τη χώρα σε αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Πρώτο American Mediterranean Investment Forum

Το American Mediterranean Investment Forum με τίτλο “Creating Links” διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα, με προοπτική να καθιερωθεί ως το ετήσιο σημείο συνάντησης της επενδυτικής κοινότητας της ανατολικής Μεσογείου.

Ο Μάικλ Πομπέο είναι ο κεντρικός ομιλητής, αποδεχόμενος την πρόσκληση του επικεφαλής του Joseph Sassoon Group στην Ελλάδα, κ. David Sassoon.

Εξέχουσες προσωπικότητες από τις Η.Π.Α., την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο, ηγετικά στελέχη από τη διεθνή οικονομική και επιχειρηματική κοινότητα και ειδικοί αναλυτές συμμετέχουν στο Forum για να αναδείξουν τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Η.Π.Α., Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου σε καίριους τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, το real estate και η τεχνολογία.

Στον πυρήνα της θεματολογίας βρίσκεται επίσης η ανάπτυξη επιχειρηματικών δικτύων στη λεκάνη της Μεσογείου και η ενθάρρυνση εμπορικών, επενδυτικών και νέων επιχειρηματικών συναλλαγών.

Οι θεματικές των τριών πάνελ

Το American Mediterranean Investment Forum πλαισιώνουν τρία πάνελ εστιασμένα σε θέματα γεωπολιτικής, οικονομίας, επενδύσεων και τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο πάνελ με θέμα "Financial Engineering & Business Development” θα συμμετάσχουν οι κ.κ. David Sassoon, Πρόεδρος Joseph Sassoon Group, Dr. Russel Reed, Board member Joseph Sassoon Investment και Chief Investment Officer for 10X Capital, Jonathan Medved, Founder και CEO OurCrowd και Shai Feingold, CEO Joseph Sassoon Group Middle East & Africa.

Ο κ. Pompeo συμμετέχει στο δεύτερο panel με τίτλο "Creating Links”  μαζί με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Noam Katz, τον Πρέσβη της Κύπρου κ. Κυριάκο Κενεβέζο και τον κ. David Sassoon, Πρόεδρο Joseph Sassoon Group.

Το τρίτο πάνελ με θέμα "Innovation and Technology” η συζήτηση θα διεξαχθεί μεταξύ των κ.κ. Jonathan Medved, Founder και CEO OurCrowd, Dr. Eli David, leading AI expert, Αλεξάνδρα Πάλλη, Αντιπρόεδρο CSR Hellas και Χριστίνα Ζαφειράκη, CEO Myth.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ