Νέα
  • ΓΔ: 1458.48 +0.79%
  • Τζίρος: 59,30 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: 1.500 διακομιδές από το ΕΚΑΒ δεν θα είχαν γίνει εάν δεν υπήρχαν τα μικτά πληρώματα

Συνέχεια των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Υγεία προανήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου HealthIT, ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, λέγοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο, στο τέλος της χρονιάς θα έρθει σχέδιο νόμου, ενώ τον επόμενο μήνα θα ψηφιστεί νομοσχέδιο για το ΕΚΑΒ. Μιλώντας για τα όσα άλλαξαν στο ΕΚΑΒ, εκτίμησε ότι η ύπαρξη των μικτών πληρωμάτων απέδωσε τα μέγιστα και όπως τόνισε, «1500 διακομιδές δεν θα είχαν γίνει σε συγκεκριμένες περιοχές εάν δεν υπήρχαν τα μικτά πληρώματα».

Παρουσιάζοντας το βασικό κορμό των αλλαγών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι υπήρξαν παθογένειες από την αρχή της λειτουργίας του που δεν έχουν εξαλειφθεί, καθιστώντας σαφές ότι η εποχή της κοινωνικοοικονομικής κρίσης των προηγούμενων ετών άφησε σημαντικές ελλείψεις.

Ο υφυπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι η εποχή έχει αλλάξει, όπως και τα ζητούμενα από ένα σύστημα υγείας, ενώ οι αλλαγές θα γίνουν στους ακόλουθους άξονες:

  • Ψηφιακός μετασχηματισμός στην υπηρεσία των ασθενών: Αναβάθμιση των υπηρεσιών, μείωση της γραφειοκρατίας, εξατομικευμένη προσέγγιση για κάθε πολίτη. Πλήρως ψηφιακές θα γίνουν και οι λίστες των χειρουργείων μέσα στους επόμενους μήνες.
  • Κτιριακή αναβάθμιση με έργα πάνω από 1,6 δισ.: Όταν το νεότερο νοσοκομείο είναι είναι 23 ετών, δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω πολύ για την σημασία της.
  • Στελέχωση του ΕΣΥ: Η ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό, όπως τόνισε ο υφυπουργός, αποτελεί άμεση προτεραιότητα, καθώς όπως έχει ανακοινώσει και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, γίνεται επεξεργασία των κινήτρων που θα δοθούν για τις συγκεκριμένες ειδικότητες, για τις οποίες φαίνεται πως δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στις προκηρύξεις. Όπως κατέστησε σαφές, το πρόβλημα της έλλειψης των ιατρών αφορά συγκεκριμένες ειδικότητες σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
  • Βελτίωση του τρόπου διοίκησης των νοσοκομείων: Βελτίωση ακόμη περισσότερο του μοντέλου διοίκησης μέσα από το τρίπτυχο αξιολόγηση-διαφάνεια-λογοδοσία.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ