Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Επίδομα σε αστυνομικούς για τους ελέγχους στα γήπεδα - Τι είπε ο Γ. Οικονόμου

Eπίδομα στους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους στα γήπεδα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου. 

 Όπως είπε στον Σκάι, ο κ. Οικονόμου, βρίσκεται σε διάλογο τόσο με τους εκπροσώπους των αστυνομικών, όσο και με το οικονομικό επιτελείο: «Οι αστυνομικοί ανάμεσα στους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς θα επωφεληθούν από τις αυξήσεις που θα έχουμε από 1/1/2024. Ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την Ελληνική Αστυνομία στα πλαίσια δημοσιονομικών αναγκών της χώρας, θα γίνει». 

Και πρόσθεσε: «Είναι κάτι το οποίο είναι δίκαιο, επιβαρύνονται με μία υπηρεσία η οποία είναι πολύ σημαντική, αποτελεί μία κανονικότητα για τους ανθρώπους που είναι στα ΜΑΤ, σε άλλες υπηρεσίες των μέτρων. Είμαστε σε πολύ ώριμες συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει μία επιπλέον αμοιβή για αυτή την υπηρεσία», τόνισε ο υπουργός. 

Για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

Με αφορμή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε σε εγρήγορση. Αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή εντείνουν την ανησυχία για γεγονότα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια, αστάθεια, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παντού στην Ευρώπη. Έχουμε ενισχύσει τις φυλάξεις σε πιθανούς στόχους, έχουμε εντείνει τις προσπάθειες ανταλλαγής πληροφοριών. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κάποια ένδειξη όμως προσπαθούμε να είμαστε στη μεγαλύτερη δυνατή εγρήγορση». 

Όπως επισήμανε ο κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση επεξεργάζεται «σχέδιο διάταξης δυνάμεων για την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης. Οι δείκτες της εγκληματικότητας δείχνουν ότι πηγαίνουμε αρκετά καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ