Νέα
  • ΓΔ: 1424.35 +0.14%
  • Τζίρος: 109,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Λίφτινγκ στον Ποινικο Κωδικα: Τέλος στο ακαταδίωκτο των τραπεζιτών

Σημαντική αλλαγή αναφορικά με το ακαταδίωκτο των τραπεζικών εισέρχεται στο νομοσχέδιο που ανακοίνωσε σήμερα ο Υπ.Δικαιοσύνης Γ.Φλωρίδης εν όψει των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα.

Ειδικότερα θα διώκονται τα οικονομικά εγκλήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γ. Φλωρίδης, καθώς στο νομοσχέδιο που αφορά στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι όλα τα κακουργήματα συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών εγκλημάτων, όπως απιστία, υπεξαίρεση τοκογλυφία και απάτη, διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, δηλαδή δεν απαιτείται η υποβολή έγκλισης, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Το νέο μέτρο θα ισχύει τόσο για τα στελέχη των τραπεζών όσο και για τους υπαλλήλους τους.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: "Αποκαθίσταται η δογματική βάση του ποινικού συστήματος ώστε όλα τα κακουργήματα, όπως και αυτά που έχουν οικονομικό αντικείμενο (απάτη, υπεξαίρεση, τοκογλυφία, απιστία), να διώκονται αυτεπάγγελτα".

Να σημειωθεί πως η εν λόγω αναφορά για αλλαγή του νόμου έγινε το βράδυ της Τρίτης στην ΕΡΤ, και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπου ο υπουργός έπειτα από σχετική ερώτηση, έριξε το «γάντι» ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι, ναι μεν το 2019 είχε προβλεφθεί ουσιαστικά η ασυλία των τραπεζιτών από διώξεις για τα κακουργήματα της απιστίας και της απάτης, αλλά τότε οι συνθήκες ήταν «εξαιρετικές» και επρόκειτο για «έκτακτη νομοθεσία της χρεοκοπίας». Πλέον, που η χώρα έχει μπει σε «κανονική» περίοδο, αυτή η ασυλία καταργείται. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ