Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΑΤ: Δυνατότητα αύξησης της αλιευτικής ικανότητας για τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη

Τη δυνατότητα αύξηση της αλιευτικής ικανότητας των σκαφών τους, δίνει σε αλιείς η απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, αυτό θα γίνει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, με το ύψος της πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητα της χώρας που θα διατεθεί και αφορά σε συνολικά 8.000 GT και 35.000 kW.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορούν να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, στην υπηρεσία αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία τηρείται ο φάκελος του σκάφους τους.

Όπως αναφέρεται, στην απόφαση λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για την υψηλότερη μοριοδότηση αιτημάτων, με κριτήριο την ηλικία των σκαφών, ώστε να ενισχυθεί ο στόλος με νεότερα σκάφη, τη διαγραφή του αλιευτικού εργαλείου βιντζότρατα, αλλά και με βάση κριτήρια παραγωγικά και κοινωνικά όπως η πολυτεκνική ιδιότητα, κλπ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ