Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας στο Open: Ερχονται νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας - Εμφαση στο βρεφικό γάλα

H Ελλάδα κατάφερε το 2023 εν μέσω σημαντικών προκλήσεων και δυσκολιών να ανακηρυχθεί από τον Economist ως χώρα της χρονιάς τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Κώστας Σκρέκας. 

Mιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», του Open TV, υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η μάχη κατά της αισχροκέρδειας και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων για να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας.

Ο κ. Σκρέκας  σημείωσε ότι ο «έλεγχος της αγοράς για αισχροκέρδεια, η τόνωση του ανταγωνισμού και η ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, έχουν φέρει ένα αποτέλεσμα χωρίς να έχουν λύσει το πρόβλημα και θα συνεχιστούν».

Για το θέμα της ακρίβειας ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες της για περαιτέρω μείωση των τιμών και ότι τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο πληθωρισμός τροφίμων, που επιμένει στην Ελλάδα την τελευταία διετία, βρίσκεται στον μέσο όρο της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων τα τελευταία δύο χρόνια στην χώρα μας είναι στο 25%, ενώ στην Γερμανία βρίσκεται στο 28%, στην Ισπανία στο 26%, στην Βουλγαρία στο 35%, Ρουμανία στο 29% και στην Ολλανδία 23%.

«Συζήτηση με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις στρεβλώσεις στην αγορά»

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της αισχροκέρδειας.

Επιπλέον, τόνισε ότι οι έλεγχοι διενεργούνται σε όλο το φάσμα των προϊόντων και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. «Ελέγχουμε τις εταιρείες τι κέρδος είχαν πέρυσι και τι φέτος και αν εντοπίσουμε αισχροκέρδεια επιβάλλουμε πρόστιμα διπλάσια του κέρδους, κι αυτό κάναμε χθες. Έχουμε απλώσει ένα δίκτυ ελέγχων σε όλες τις κατηγορίες και τους κλάδους και όποιος αισχροκερδεί θα επιβάλλεται πρόστιμο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην καινοτομία του υπουργείου με την εφαρμογή ekatanalotis, μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να καταγγείλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας. Διευκρίνισε μάλιστα ότι το χθεσινό πρόστιμο σε εταιρεία κλιματιστικών προήλθε από καταγγελία πολίτη.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι σήμερα Πέμπτη θα υπάρξει συζήτηση με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ για τις στρεβλώσεις στην αγορά και κυρίως για την περίπτωση του βρεφικού γάλακτος, ενώ ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ενώ προανήγγειλε και τρία νέα αναπτυξιακά προγράμματα στον κλάδο της βιομηχανικής παραγωγής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ