Νέα
  • ΓΔ: 1442.54 +0.02%
  • Τζίρος: 26,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον χώρο της καινοτομίας

Μητσοτάκης, 17-1-2024

Για την κυβέρνηση η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα, «διότι αν δεν πηγαίνει καλά η οικονομία, δεν υπάρχουν χρήματα για κοινωνική πολιτική, για την υγεία, για την παιδεία, για την άμυνα, για την ασφάλεια» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση πολιτών στην Αγία Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το βάρος το οποίο ανέλαβε η κυβέρνηση στις πλάτες της είναι πολύ μεγάλο, αλλά προσέθεσε ότι την εμπιστοσύνη του κόσμου «θα την τιμήσουμε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά, αντιμετωπίζοντας τα μεγάλα και τα μικρά ζητήματα, τα οποία ουσιαστικά διαμορφώνουν την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα το πρωί στο "Δημόκριτο" και έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο υπάρχει για σημαντικές επενδύσεις στο χώρο της καινοτομίας».

Παράλληλα είπε ότι συνάντησε πολλά νέα παιδιά τα οποία επέλεξαν να αφήσουν καλοπληρωμένες δουλειές στο εξωτερικό για να έρθουν να εργαστούν εδώ, σε νεοφυείς ελληνικές επιχειρήσεις, «πιστοποιώντας και αυτοί με τον τρόπο τους ότι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, φίλες και φίλοι, η ελληνική οικονομία είναι πια σε μια τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης».

Τα βήματα στον χώρο της Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τις παρεμβάσεις στο χώρο της Υγείας λέγοντας ότι η κυβέρνηση κάθε μέρα κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αναφερόμενος στην Υπουργική Απόφαση που αφορά τον τρόπο με τον οποίον θα καταρτίζονται οι ενιαίες και ψηφιακές λίστες χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

«Γιατί αυτό έχει σημασία; Διότι δεν γίνεται, φίλες και φίλοι, κάποιος ο οποίος έχει μέσο ή ο οποίος γνωρίζει τον γιατρό, να περνάει πάνω από κάποιον άλλον ο οποίος προηγείται στη λίστα. Θα φέρουμε τα χειρουργεία να γίνονται πολύ πιο γρήγορα και θα εξασφαλίσουμε απόλυτη διαφάνεια και απόλυτη αξιοκρατία.

Είναι μια παρέμβαση πολύ σημαντική στον χώρο της υγείας. Θα μπορούσα να σας αναφέρω δεκάδες άλλες τέτοιες παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται. Όλες μαζί, όμως, συνθέτουν την εικόνα μίας χώρας η οποία αλλάζει. Αλλάζει, δυναμώνει, ενισχύεται, ενισχύει το διεθνές της αποτύπωμα και πηγαίνει προς τα εμπρός, παρά τις μεγάλες δυσκολίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος αναφέρθηκε στα προβλήματα της ακρίβειας και της δημόσιας ασφάλειας, αλλά και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ