Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Μαρινάκης για αγρότες: Εξετάζουμε την εμπροσθοβαρή επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ύψους 82 εκατ. ευρώ

«Ό,τι λέει ο Πρωθυπουργός το κάνει πράξη. Από τη στιγμή που είπε στη Βουλή για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο -και το έχει ήδη κάνει 2 χρονιές- θα γίνει και για τρίτη χρονιά», ανέφερε στον Σκάι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

«Οι αγρότες, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει μία προσπάθεια να τους βοηθήσει, ζητούν να καταβληθεί νωρίτερα για λόγους ρευστότητας. Αυτό, λοιπόν, που μπορώ να σας πω εγώ, γιατί προσέχω τα λόγια μου και δεν θέλω να λέω κάτι περισσότερο, επειδή το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τους τρόπους και είναι το καθ' ύλην αρμόδιο για να δώσει με καλύτερο τρόπο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, εξετάζουμε να δοθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, ώστε να διευκολυνθούν οι αγρότες μας σε μία σεζόν η οποία ξεκινάει, πολύ σημαντική. Αυτό, λοιπόν, είναι κάτι το οποίο το εξετάζουμε πράγματι και μετά και τη συζήτηση που θα γίνει με τον Πρωθυπουργό και με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα - ούτως ή άλλως το κόστος είναι το ίδιο, είναι 82 εκατομμύρια ευρώ - θα δοθεί με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, όσο γίνεται πιο εμπροσθοβαρές, ούτως ώστε να μπορέσουνε να έχουνε μία ρευστότητα και μία διευκόλυνση. Είναι δεδομένο, λοιπόν, ότι ότι θα επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης για τρίτη χρονιά, ότι θα φτάσει στα 82 εκατομμύρια ευρώ, όπως το είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή και ενόψει των επόμενων ημερών θα δούμε τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, το ξαναλέω, όπως μας υποδείξουνε και από το αρμόδιο υπουργείο. Ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει. Παίρνει αποφάσεις που βασίζονται σε συγκεκριμένη μελέτη και σε συγκεκριμένες εισηγήσεις των αρμόδιων υπουργείων.», τόνισε μιλώντας στον Σκάι.  

Τόνισε, ωστόσ, ότι «ο Πρωθυπουργός δεν παίρνει αποφάσεις μόνο και μόνο για να εντυπωσιάσει αλλά βασίζονται σε συγκεκριμένες μελέτες και συγκεκριμένες εισηγήσεις των αρμόδιων υπουργείων.  Περίπου 1 δισ. ευρώ έχει δοθεί από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος ενισχύθηκε με 400 εκ. ευρώ και αποπληρώθηκαν χρέη που πήγαιναν πίσω μία δεκαετία», επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντική η παρέμβαση για τη φορολογία των αγροτών, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές, το ρεύμα των αγροτών».

Αναφερόμενος στους αγρότες της Θεσσαλίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «νομοθετήθηκε πλέον ότι δεν θα γίνει καμία διακοπή ρεύματος και ένα πρόγραμμα για τις ρυθμίσεις των χρεών τους που φτάνει την επταετία. Είναι σημαντικά μέτρα που προφανώς όμως δεν εξαφανίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες». 

Επίσης ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει από το να ανεβαίνει στα τρακτέρ να απαντάει με πράξεις»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «σημαντική» τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες και υπογράμμισε: «Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την αγωνία τους, πρέπει να συνεχίσουμε στο κλίμα του διαλόγου και θεωρώ ότι κάθε ημέρα θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη». 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ