Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Αυξάνονται τα σχολικά γεύματα - Ερχεται voucher για διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών

Η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού / Πηγή: Eurokinissi
Η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού / Πηγή: Eurokinissi

Για τα μέτρα για τη στεγαστική κρίση και τα προγράμματα κοινωνικής στέγης ενόψει του μεγάλου σχεδίου για το δημογραφικό, καθώς και για τα καινοτόμα προγράμματα που αφορούν σε ΑμεΑ και ευάλωτους πολίτες μίλησε στο ertnews.gr, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση με voucher για πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά από 0-6 ετών που δίνεται για πρώτη φορά φέτος από το τέλος του έτους για πρόσβαση σε εξειδικευμένα κέντρα, ώστε να εντοπίζονται νωρίς οι μαθησιακές και άλλες δυσκολίες. Για τα σχολικά γεύματα ενημέρωσε πως αυξάνεται και ο αριθμός τους και οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα στους οποίους παρέχονται από το καινούριο σχολικό έτος.

Τέλος Φεβρουαρίου το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» με ωφελούμενους 12.500 πολίτες

«Αρχές Μαΐου θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό και ένας από τους πολύ σημαντικούς πυλώνες του είναι το κομμάτι της στέγασης. Με το πρόγραμμα «Σπίτι μου» περίπου 4.000 ζευγάρια, που σημαίνει 8.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη εκταμιεύσει το δάνειό τους. Στην αναμονή είναι με ήδη συμβασιοποιημένες τις αιτήσεις τους άλλοι περίπου 4.200 ζευγάρια και μέχρι το τέλος της χρονιάς το σύνολο αυτών των ζευγαριών θα είναι 9.800» ανέφερε και επισήμανε πως «υπήρχε έλλειψη οποιασδήποτε κυβερνητικής παρέμβασης για τη στεγαστική πολιτική τα τελευταία δέκα χρόνια».

Όπως ενημέρωσε «Δεν θα συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα, τουλάχιστον με τον τωρινό προγραμματισμό. Ο προϋπολογισμός ήταν 1 δισεκατομμύριο και έχει ήδη εξαντληθεί, γιατί ήταν πολύ ζωηρό το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων ως 39 ετών.

Βλέπουμε αυτή τη στιγμή το πώς διεκπεραιώνονται οι παρούσες αιτήσεις. Το να μπορέσουμε να διευρύνουμε το οικιστικό απόθεμα, έχουμε και τα μεγάλα προγράμματα ανακαίνισης. Άρα τα προγράμματα και το «Εξοικονομώ -Ανακαινίζω» από το από το υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και το επικείμενο «Ανακαινίζω -Νοικιάζω» από το υπουργείο μας σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινάει τέλος Φεβρουαρίου και μπορούν να απευθυνθούν και να το αξιοποιήσουν περίπου 12.500 συμπολίτες μας».

«Υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Δήμο Αθηναίων, πριν ακόμα από τον κύριο Δούκα μαζί με το υπουργείο τότε Εργασίας, είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο συζητάμε και τώρα με τον κύριο Δούκα, καθώς η νέα διοίκηση θα φέρει εις πέρας το συγκριμένο πρόγραμμα. Είναι ένα πρόγραμμα που έχουμε με το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Αθηναίων. Αφορά στην Αθήνα ιδιόκτητα διαμερίσματα τα οποία θα ανακαινιστούν και θα δοθούν μετά σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε ευάλωτους συμπολίτες μας». 

Καινοτόμο πρόγραμμα εύρεσης εργασίας για 200 άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού – Πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης παιδιών

Η υπουργός αναφέρθηκε στα προγράμματα για ΑμεΑ. Όπως τόνισε: «Πέρα των επιδομάτων, στις καθημερινές συζητήσεις που κάνουμε με το αναπηρικό κίνημα, οι συμπολίτες μας με αναπηρία λένε ότι εμείς θέλουμε ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες, έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα, έχουν να κάνουν με την πρόσβαση στην εργασία. Φέτος θα είναι η χρονιά που θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε μαζί με το υπουργείο Εργασίας τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας. Μέσα στο πρόγραμμα ανάπτυξης, στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε 138 εκατομμύρια, τα οποία τα κατευθύνουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Είναι η συνέχεια του προγράμματος «Προσωπικός βοηθός». Είναι ανακαινίσεις σε κατοικίες των συμπολιτών μας με αναπηρία και στις επιχειρήσεις τους.
Είναι σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα για 200 άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού να ξεκινήσουν, να έχουν μέντορα και να μπαίνουν μέσα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως είναι και ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την αποϊδρυματοποίηση.
Περίπου 100 παιδιά τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο καθεστώς παιδικής προστασίας να μείνουν μέσα σε διαμερίσματα τα οποία θα ανακαινιστούν. Και βέβαια το κράτος θα επιχορηγήσει αυτές τις στέγες».

Όπως επισήμανε «Πρόκειται για πολύ μεγάλα προγράμματα για τις δεξιότητες και των ατόμων τα οποία είναι δέκτες του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά και με κοινότητες Ρομά».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ