Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τετ α τετ Γ. Στάσση με Τζ. Πάιατ - Στο επίκεντρο ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗΓιώργος Στάσσης συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τους Ενεργειακούς Πόρους, Τζέφρι Πάιατ, στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου και παρουσίασε το σχέδιο μετασχηματισμού της ΔΕΗ Α.Ε., και την επέκτασή της στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ο Γιώργος Στάσσης, σύμφωνα με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ενημέρωσε τον τέως Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, για τα σχέδια ενεργειακής μετάβασης της ΔΕΗ, τις νέες επενδύσεις σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και τα υπόλοιπα Βαλκάνια.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν τις ενεργειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου με έμφαση στη Βαλκανική Περιοχή και κυρίως στις χώρες που βρίσκονται κοντά στην Ουκρανία.

Να σημειωθεί πως ο Γ. Στάσσης βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 5ο συνέδριο Southeast Europe & East Med που διοργανώνεται στην Ουάσιγκτον στις 12 και 13 Φεβρουαρίου από το Delphi Forum.

Η ανάρτηση του Γιώργου Στάσση:

Σήμερα, είχα τη χαρά να συναντηθώ στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, υφυπουργό Εξωτερικών για τους Ενεργειακούς Πόρους, και να του παρουσιάσω το σχέδιο μετασχηματισμού της ΔΕΗ Α.Ε., και την επέκτασή της στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Τον ενημέρωσα για τα σχέδια ενεργειακής μετάβασης, τις νέες επενδύσεις καθαρής και ευέλικτης παραγωγής στην Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την υπόλοιπη Περιφέρεια, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο της ΔΕΗ Α.Ε. όσον αφορά στην επέκταση των ενεργειακών διαδρόμων των περιοχών και την Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών!

Η πρωτοβουλία «The Three Seas»

Η πρωτοβουλία «The Three Seas» περιλαμβάνει κράτη – μέλη της Ε.Ε. που βρίσκονται ανάμεσα στις θάλασσες της Βαλτικής, της Αδριατικής και της Μαύρης. Η δράση υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και αποσκοπεί στην δημιουργία ενός ενεργειακού αντίβαρου απέναντι στη Ρωσία με την αξιοποίηση ενεργειακών διαδρόμων και εναλλακτικών πηγών ενεργειακού εφοδιασμού.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ