Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥπΑΑΤ: Απόφαση για απαλλαγή από την υποχρέωση της αγρανάπαυσης

Τη δυνατότητα που δίνει ο Εκτελεστικός Κανονισμός (ΕΕ) 2024/587 για παρέκκλιση από την υποχρέωση αγρανάπαυσης, αξιοποιεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για μία κίνηση που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φαινόμενα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας και άλλα γεγονότα που επηρεάζουν την παραγωγή και τα έσοδα των γεωργών, όπως το υψηλό κόστος εισροών και η χαμηλή αξία παραγωγής.

Η απόφαση αφορά 1.480.972 καλλιεργήσιμα στρέμματα και 127.232 αγρότες. Οι παραγωγοί που υπόκεινται στο πρότυπο 8 για την Καλή Γεωργική και Περιβαλλοντική Κατάσταση (ΚΓΠΚ) «Ελάχιστο ποσοστό των γεωργικών εκτάσεων που διατίθεται σε μη παραγωγικές εκτάσεις ή στοιχεία» μπορούν να καταθέσουν αίτηση χωρίς να δεσμεύσουν γη με αγρανάπαυση και αντί αυτού να διαθέσουν τουλάχιστον 4% της αρόσιμης γης σε επίπεδο γεωργικής εκμετάλλευσης:

  1. για καλλιέργειες που δεσμεύουν άζωτο (ψυχανθή) χωρίς τη χρήση φυτο-προστατευτικών προϊόντων και/ή
  2. για εμβόλιμες καλλιέργειες χωρίς τη χρήση φυτο-προστατευτικών προϊόντων.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ