Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Αλέξης Τσίπρας: Τι προκάλεσε το διαζύγιο με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Eurokinissi

Η επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα για «ατυχή διαχείριση» των υποθέσεων στις τηλεοπτικές άδειες και την Novartis δεν προκάλεσαν αίσθηση μόνο λόγω της σκληρής αυτοκριτικής που εμπεριείχε. Κυρίως προκάλεσαν εντύπωση, επειδή δημοσιοποιήθηκε η δυσαρέσκεια του πρώην πρωθυπουργού για πρόσωπα που πρωταγωνιστούν σήμερα στα κομματικά δρώμενα.  Πολλοί γνώριζαν ότι αυτή η δυσαρέσκεια δεν προέκυψε πρόσφατα: Τουναντίον, ο Αλέξης Τσίπρας κρατούσε αποστάσεις από τον Νίκο Παππά επί χρόνια, ενώ η δυσφορία του για τον Παύλο Πολάκη είχε εκδηλωθεί ήδη από την εποχή της πανδημίας και κορυφώθηκε όταν τον παρέπεμψε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ με το ερώτημα της διαγραφής ή αναρτούσε.

Εστιάζοντας μάλιστα στο σκάνδαλο Novartis, από την εποχή που ήταν ακόμα πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθούσε διαφορετική λογική. Κόντρα σε δηλώσεις άλλων κορυφαίων στελεχών, που μιλούσαν ακόμα και για φυλάκιση πολιτικών προσώπων που τελικά απαλλάχτηκαν σύντομα από την δικαιοσύνη, ο Αλέξης Τσίπρας προχωρούσε σε σαφή διάκριση του ποινικού και του πολιτικού σκέλους του σκανδάλου και δήλωνε στις 28 Ιουνίου του 2019 ότι «εγώ ποτέ δεν μίλησα για ποινικό σκέλος, μιλούσα για πολιτικές ευθύνες και ο κ. Σαμαράςέχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες».

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ