Νέα
  • ΓΔ: 1421.71 -0.32%
  • Τζίρος: 151,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμπανάκια στην κυβέρνηση για τα δημοσκοπικά μηνύματα: Ανησυχία για ψήφο διαμαρτυρίας

Με προσοχή διαβάζουν στην κυβέρνηση τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και παρά την σημαντική διαφορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν χτυπήσει καμπανάκια για μια σειρά από ευρήματα. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την καθαρή υπεροχή στο πολιτικό σκηνικό, ενώ μεγάλο προβάδισμα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ωστόσο, την ίδια στιγμή δεν περνά απαρατήρητο πως σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων παραμένουν αναποφάσιστοι στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. 

Ένα από τα βασικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το κυβερνών κόμμα δεν είναι άλλο από την ακρίβεια, που εξακολουθεί να ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών. Σε όλες τις μετρήσεις η πορεία των τιμών αποτελεί το βασικό πονοκέφαλο των πολιτών, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό περιμένουν από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα στο κρίσιμο αυτό θέμα. Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με μέτρηση τις MRB επτά στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως η κυβέρνηση πήρε λιγότερα μέτρα στήριξης από αυτά που επιτρέπει ηκατάσταση της οικονομίας. Αλλά και σε έρευνα της Marc περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν αναποτελεσματικές τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Την ίδια στιγμή με απαισιοδοξία αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών την επόμενη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ