Νέα
  • ΓΔ: 1416.98 +1.72%
  • Τζίρος: 50,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ μας εμπνέει στην προσήλωσή μας στην επανένωση της Κύπρου

Η μνήμη των νέων Κυπρίων που έδωσαν τη ζωή τους στον απελευθερωτικό αγώνα συνεχίζει να εμπνέει την προσήλωσή μας στην επανένωση της Κύπρου και τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο «X» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με την ευκαιρία της σημερινής επετείου, της ημέρας έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.

Συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας έγραψε:

«Πριν 69 χρόνια, την 1η Απριλίου 1955, ξεκίνησε ο απελευθερωτικός αγώνας της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ).

Η Ελλάδα υποκλίνεται με σεβασμό στην ανιδιοτέλεια των νέων Κυπρίων που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα αυτό.

Η μνήμη τους συνεχίζει να εμπνέει την προσήλωσή μας στην επανένωση της Κύπρου και τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Σήμερα, μέσα σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, Κυπριακή Δημοκρατία και Ελλάδα αποτελούν πυλώνες σταθερότητας, με διαρκή συνεργασία και πλήρη συντονισμό στον αμυντικό τομέα. Όπως έχω τονίσει επανειλημμένα, η Κύπρος δεν κείται μακράν».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ