Νέα
  • ΓΔ: 1441.33 -0.06%
  • Τζίρος: 21,40 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης ζητά εκλογές για να λύσει τα εσωκομματικά του

«Είναι οξύμωρο το ότι λιγότερο από ένα χρόνο από την τελευταία λαϊκή ετυμηγορία, σε διπλές μάλιστα κάλπες βουλευτικών εκλογών όπου αποφάσισαν να δώσουν εκ νέου την στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ με μεγαλύτερο ποσοστό, έρχεται ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητάει εκλογές, δικαίωμά του, την ίδια στιγμή που θέτει ως στόχο να ξαναφτάσει το ποσοστό του 17% που είχε πάρει το κόμμα του πριν από περίπου ένα χρόνο. Δηλαδή ο κ. Κασσελάκης ζητάει πρόωρες εκλογές, τρία χρόνια πριν την ώρα τους, για να λύσει τα εσωκομματικά του; για να πιάσει το ποσοστό που είχε το κόμμα του πριν από περίπου ένα χρόνο. Δηλαδή ενδεχομένως για λόγους συσπείρωσης. Δικαίωμά του είναι αλλά αξιολογείται» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Σήμερα το άρθρο του κ. Κασσελάκη στην Καθημερινή ήταν γεμάτο ψέματα, συκοφαντίες, αλλά μέσα από το άρθρο έβγαινε και μια αλήθεια» υπογράμμισε.

Είπε ακόμη, ότι κάθε παράγραφος είχε είτε ένα ψέμα, είτε και ψέμα και συκοφαντία και πολλές θεωρίες συνομωσίας. «Αν δεν δει κανείς που δημοσιεύεται και από ποιόν είναι γραμμένο μπορεί να νομίσει ότι είναι σε μια από τις εφημερίδες που διακινούν θεωρίες συνομωσίας ή από έναν πρόεδρο ενός κόμματος που πολιτεύεται με θεωρίες συνωμοσίας και fake news. Ίσως πλέον να είναι ένας τέτοιος πρόεδρος ο κ. Κασσελάκης» υπογράμμισε και αναφέρθηκε στα ψέματα που όπως είπε υπάρχουν στο άρθρο.«Βγαίνει όμως από το άρθρο και μια αλήθεια ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν χώρο για χαλαρή ψήφο. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης θέλει να επαναφέρει από το παράθυρο όλους τους εφιάλτες που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τους εφιάλτες των λεφτόδεντρων που οδήγησαν στη συρρίκνωση των εισοδημάτων των πολιτών, στην αύξηση των κόκκινων δανείων, την παρολίγον χρεοκοπία της χώρας, τους εφιάλτες των λαϊκιστών, τους εφιάλτες του διχασμού και βέβαια όλων των ψεμάτων που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ψήφος μας στις 9 Ιουνίου είναι μια ψήφος όπου θα επικυρωθεί εκ νέου η σταθερότητα της χώρας. Οι πολίτες αποφάσισαν στις εκλογές, έδωσαν ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ. Κρινόμαστε καθημερινά για την υλοποίηση του προγράμματός μας αλλά σίγουρα οι εκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια σημαντική εθνική κάλπη που θα κρίνει την εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη και θα αποτυπώσει και πάλι την επιβεβαίωση της σταθερότητας και τη συνέχιση της προόδου και της ευημερίας στη χώρα» πρόσθεσε.

Για την έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Είναι απολύτως λογικό αυτό που είπε και εκ της θεσμικής του ιδιότητας, αναγνώρισε τα βήματα της ελληνικής οικονομίας και προφανώς επισήμανε ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού». «Καταλαβαίνει κανείς και για οικονομικούς λόγους πόσο σημαντικό είναι να μην γυρίσουμε πίσω, να μην κάνουμε κανένα πισωγύρισμα και με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές. Να μην δώσουμε κανένα χώρο στους λαϊκιστές και σε αυτούς που τάζουν στους πάντες τα πάντα και στην πράξη έκαναν το αντίθετο και έρχονται τώρα με ένα άλλο περιτύλιγμα να πουν ακριβώς τα ίδια στους Έλληνες. Καταλαβαίνει κανείς πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι εκλογές» συμπλήρωσε.

Και ανέφερε συγκεκριμένα δεδομένα που δείχνουν την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Ενώ άλλες χώρες φλερτάρουν με την ύφεση, στην Ελλάδα ο ρυθμός ανάπτυξης είναι πενταπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Τα κόκκινα δάνεια μειώνονται χρόνο με το χρόνο, έχουμε τη μεγαλύτερη εισροή κεφαλαίων από όλες τις χώρες της Ευρώπης... Έχουμε αύξηση των καταθέσεων και πάνω από 400.000 Έλληνες βρήκαν δουλειά στη χώρα» είπε.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χρόνους απονομής της δικαιοσύνης και γι' αυτό είναι βασική προτεραιότητα το ζήτημα αυτό. Χαρακτήρισε εμβληματική μεταρρύθμιση τον νέο χάρτη των δικαστηρίων που, όπως είπε, ενώνει τα ειρηνοδικεία με τα πρωτοδικεία και με βάση τις μελέτες θα μειωθούν οι χρόνοι μέχρι 30%.

Όσον αφορά στις δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά που έχει η ΝΔ, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε ότι είναι νωπές οι μνήμες και της απόλυτης καταστροφής και της επανάκαμψης. «Εκπροσωπώ μία κυβέρνηση και ανήκω σε ένα κόμμα που δεν αντιμετωπίζουμε τις δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν» είπε. «Σεβόμαστε κάθε έρευνα και είναι σημαντικό ότι μετά από 5 χρόνια αποτυπώνεται και πάλι η πολιτική υπεροχή έναντι των πολιτικών μας αντιπάλων» πρόσθεσε. «Εργαζόμαστε για το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις ότι η ΝΔ όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές συσπειρώνεται» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επανέλαβε ότι οι κάλπες αυτές είναι ένα σταυροδρόμι για τη σταθερότητα της χώρας και τη συνέχεια της ευημερίας και της ανάπτυξης. «Πιστεύουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σημείωσε.

Τέλος για την υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη με το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «αυτοδικαίως με βάση το καταστατικό της ΝΔ έπαψε να είναι μέλος της ΚΟ της ΝΔ διότι έθεσε υποψηφιότητα με άλλο κόμμα και έπαψε να είναι μέλος της ΝΔ». «Δεν θέλω να προβώ σε άλλο σχολιασμό. Είναι επιλογή του αλλά δεν θυμάμαι άλλο εν ενεργεία ευρωβουλευτή κόμματος χωρίς να στείλει έστω μια επιστολή για να πει ότι θα κατέβει με άλλο κόμμα. Δεν έγινε αυτό, διαπιστώθηκε από την ανακοίνωση του ότι θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ» είπε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ