Νέα
  • ΓΔ: 1481.23 +0.24%
  • Τζίρος: 75,41 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Όλοι μαζί κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού

Με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσίαση της εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στη Θεσσαλονίκη. 

Η σχετική ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη έχει ως εξής:

"Παρουσιάσαμε σήμερα με τη Ζέττα Μ. Μακρή στο 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης την εθνική στρατηγική και την εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, μία πρόκληση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε με αποφασιστικότητα.

Ο στόχος που θέτουμε σήμερα είναι να εξαλείψουμε τον σχολικό εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία. Και, για να τον πετύχουμε, παρεμβαίνουμε με όλα τα μέσα και σε όλα τα επίπεδα. Δεν βάζουμε τίποτα κάτω από το χαλί. Όλοι μαζί πρέπει να μιλήσουμε, όλοι μαζί πρέπει να δράσουμε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώσαμε είναι και η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr, μέσω της οποίας ένας γονιός ή ένα παιδί Γυμνασίου και Λυκείου μπορούν να καταγράψουν περιστατικά εκφοβισμού, ώστε να ξεκινήσει η διερεύνηση και η αντιμετώπισή τους σύμφωνα με συγκεκριμένους κανόνες.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που με την παρουσία του υπογράμμισε την έμφαση που δίνουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς το Ίδρυμα Ωνάση / Onassis Foundation για την πολύτιμη υποστήριξη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της καμπάνιας. #StopBullyingGR #MilaMporeis".

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ