Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζέφρι Πάιατ: Η Ελλάδα και η ΔΕΗ παράδειγμα για την ενεργειακή μετάβαση

Τζέφρι Πάιατ

Τον ρόλο της ΔΕΗ για την ενεργειακή μετάβαση της περιοχής εξήρε ο υφυπουργός των ΗΠΑ, αρμόδιος για θέματα ενέργειας, πρώην πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS), στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 23 Απριλίου, ο κ. Πάιατ συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών.

«Η Ελλάδα είναι σε θέση να πετύχει διείσδυση των ΑΠΕ κατά 80 % στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα για την ενεργειακή μετάβαση το οποίο αναγνωρίστηκε από την ΕΕ. Πρόκειται για εξαιρετικό επίτευγμα μέρος του οποίου οφείλεται στη ΔΕΗ η οποία αποτελεί επίσης παράδειγμα για τις επιχειρήσεις στην Ευρώπη», τόνισε ο ίδιος.

Ο κ. Πάιατ ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν την πίεση προς τη Ρωσία με την επιβολή κυρώσεων ενώ ανέφερε ότι η εξαγωγική δυνατότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 120 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως με την κατασκευή νέων υποδομών που έχει δρομολογηθεί.

Μιλώντας ως κεντρικός ομιλητής στο ίδιο συνέδριο ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κ. Γιώργος Στάσσης, τόνισε τις προοπτικές που δημιουργεί η ενεργειακή μετάβαση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τον ρόλο της ΔΕΗ και τη σημασία της ασφάλειας εφοδιασμού.

Ο κ. Στάσσης έθεσε τον στόχο για το μέλλον της αγοράς ενέργειας, να «διασφαλίσουμε ότι έχουμε έναν πλανήτη που μπορούμε να ζήσουμε όλοι χωρίς να διακυβεύεται η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή ενέργεια». Σε αυτό τον στόχο, οι ΑΠΕ έχουν σημαντικό ρόλο, καθώς, εκτός από την καθαρή ενέργεια που προσφέρουν, αυξάνουν και την ενεργειακή ασφάλεια.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ