Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Συνεχίζουμε να διεκδικούμε περαιτέρω αλλαγές στην ΚΑΠ

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Σερρών ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί περαιτέρω αλλαγές στην ΚΑΠ.

«Εμείς λέμε «ναι» στην πράσινη μετάβαση, αλλά με ομαλό, όχι βίαιο τρόπο», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας ότι «τόσο οι Πράσινοι όσο και οι Σοσιαλιστές δεν έχουν ξεκάθαρη θέση».

Χαρακτήρισε «αλαλούμ» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που, όπως τόνισε, άλλα έλεγε στους αγρότες για την ΚΑΠ και άλλα ψήφιζε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μιλώντας για τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι στόχος είναι μέχρι τέλος του τρέχοντος έτος να βρίσκονται σε λειτουργία συνολικά δεκαέξι, από τις οκτώ σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός μίλησε για τη σύσταση του Μητρώου Αγροτών, εξηγώντας ότι θα περιλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους κατ’ επάγγελμα απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα.

Αυτό, όπως πρόσθεσε, θα διαχειρίζεται από τα Επιμελητήρια, αλλά θα ανήκει στο ΥΠΑΑΤ και θα έχει διασύνδεση και με το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ).

Οι 19 προτάσεις και η αγροτική διπλωματία

Στις 19 προτάσεις που έχει καταθέσει η χώρα μας για αλλαγές στην ΚΑΠ αναφέρθηκε ο γγ του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οβουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, επισήμανε ότι επί χρόνια απουσίαζε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάταξης της αγροτικής οικονομίας.

Στις προσπάθειες του ΥΠΑΑΤ για την αναθεώρηση της ΚΑΠ, την ανάπτυξη της αγροτικής διπλωματίας που συνέβαλε στην αναθεώρηση, στάθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλιαράς.

Η πρόεδρος του Πανσερραϊκού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ελπίδα Σιδηροπούλου, ζήτησε μεταξύ άλλων ενημέρωση για το τι τελικά συμβαίνει με το ζήτημα των Σχεδίων Βόσκησης, ενώ έθεσε και το ζήτημα των ελληνοποιήσεων, προτείνοντας εντατικότερους ελέγχους στα τελωνεία, αλλά και το πότε τελικά θεωρείται ελληνικό ένα σφάγιο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος και η δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, καθώς και οι δήμαρχοι Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, Νέας Ζίχνης, Δήμος Μπόζης, Σιντικής, Γεώργιος Τάτσιος και Αμφίπολης, Στέλιος Φραστανλής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ