Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση ενημερώθηκε την Τρίτη για την έλευση Ράμα

Ο Παύλος Μαρινάκης

Δεν έχει προηγούμενο χυδαιότητας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Κασσελάκη για «υπουργούς που δολοφονούν παιδιά» σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. «Καταρχάς γιατί αφορά τον εν ενεργεία πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νομίζω ότι η εκ των υστέρων προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας, προσβολής της νοημοσύνης των πολιτών κάνει χειρότερο όλο το θέμα. Είναι αδιανόητο αυτό το οποίο ελέχθη» ανέφερε.

«Κυρίαρχη γραμμή η τοξικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πορευθούμε στις ευρωεκλογές αλλά και μετά τις ευρωεκλογές σε αυτό το κλίμα τοξικότητας πόλωσης και διχασμού», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν την άποψή του ενώ ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τάχθηκε υπέρ.

«Στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη η τοξικότητα δεν είναι μια συνιστώσα αλλά κυρίαρχη γραμμή» τόνισε συμπληρώνοντας ότι «όλοι αυτοί που ήρθαν με αυτό τον τρόπο στην εξουσία όχι μόνο δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα αλλά έκαναν το ακριβώς αντίθετο».

Για το ζήτημα της έλευσης στην Ελλάδα του Εντι Ράμα είπε ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε την Τρίτη 7 Μαΐου και ότι δεν έχει ενημερωθεί για τον τόπο στο οποίο θα γίνει η εκδήλωση.

«Ζήτημα κράτους δικαίου» η υπόθεση Μπελέρη

Ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε ότι δεν είναι διμερές ζήτημα το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη. «Είναι ένα ζήτημα του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου αθωότητας και της ανάγκης να υπάρξει μια δίκαιη δίκη» είπε.

«Με την υποψηφιότητά του, δηλαδή με πράξεις και όχι λόγια θέλουμε αυτό να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Τα ζητήματα κράτους δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι κυρίαρχα ζητήματα» ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη συμβολίζει την έμπρακτη στόχευση της κυβέρνησης στην προάσπιση όλων αυτών των δίκαιων αιτημάτων.

«Είναι νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και δεν μπόρεσε να ορκιστεί εδώ και έναν χρόνο και θέλουμε αυτό να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Η ΝΔ σε επίπεδο ευρωβουλευτών το έχει θέσει και έχει περάσει ομόφωνα ψηφίσματα. Έχει τεθεί και σε Συνόδους Κορυφής» είπε.

«Δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ»

Για το δημοσίευμα που αναφέρεται σε φορολογικές εκκρεμότητες του πατέρα του κ. Κασσελάκη είπε «δεν γνωρίζουμε, ούτε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε».

«Γενικά αυτό που λέμε, είναι το αυτονόητο, ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, ειδικά όταν προκύπτει ότι υπάρχει η δυνατότατα από το βίο τους. Δεν μπορώ να ξέρω τις λεπτομέρειες, ούτε να υιοθετήσω όσα λέει το δημοσίευμα για ένα πολίτη που είναι στη Δικαιοσύνη. Αυτά θα τα λύσει η Δικαιοσύνη» ανέφερε, υπογραμμίζοντας «δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούμε να βάλουμε ζητήματα συγγενών πολιτικών προσώπων, πολιτικών μας αντιπάλων στην πολιτική αντιπαράθεση».

Τι είπε για τη διαρροή των e-mails

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την διαρροή των emails ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν έχει καμία εμπλοκή στο ζήτημα. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με την κ. Κεραμέως, η αλήθεια είναι ότι αν περάσει εβδομάδα που να μην ζητήσει την παραίτησή της η αντιπολίτευση θα ανησυχήσουμε ότι κάτι συμβαίνει» είπε. Επίσης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ αναφέροντας τις δηλώσεις της κ. Λιακούλη και του κ. Μάντζου και σημείωσε «Πριν ολοκληρωθούν τα πορίσματα βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ να αυτοαναιρείται από τις διαφορετικές δηλώσεις στελεχών οι οποίες βασίζονται σε αναληθή δημοσιεύματα».

«Από το ΣΥΡΙΖΑ αυτό το είχαμε συνηθίσει αλλά το να ακούμε το ΠΑΣΟΚ πριν δει τα πορίσματα να διατυπώνει κρίσεις και να αποδίδει πολιτικές ευθύνες στην αρμόδια υπουργό μόνο για να κάνει αντιπολίτευση αυτό δεν το περιμέναμε. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση» συμπλήρωσε.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη

Ξεκίνησε από χθες η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού "Φώφη Γεννηματά".

Οι νέες ηλικιακές ομάδες αφορούν γυναίκες 45 έως 49 και 70 έως 74 ετών. Το σύνολο των νέων δικαιούχων είναι σχεδόν 567 χιλιάδες γυναίκες, ενώ το πρόγραμμα συνολικά αφορά 1,4 εκατομμύρια γυναίκες.

Καθημερινά γυναίκες οι οποίες έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνουν σταδιακά με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο το άυλο παραπεμπτικό για δωρεάν προληπτική μαστογραφία.

Όσες δικαιούχοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο, δημόσιο ή ιδιωτικό, κέντρο της περιοχής τους και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη διενεργηθεί πάνω από 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με συμπτώματα, πάνω από 20.000 γυναίκες, κάτι που δίνει πολύ μεγάλες πιθανότητες για την πλήρη ίασή τους.

Η ενίσχυση των προληπτικών εξετάσεων όπως η ψηφιακή μαστογραφία, η δωρεάν διενέργεια υπερηχογραφήματος και η δωρεάν επίσκεψη στο γιατρό με στόχο την έγκαιρη διάγνωση για τον καρκίνο του μαστού, αλλά και η διεύρυνση των προληπτικών εξετάσεων για μια σειρά από ασθένειες, παράλληλα με την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο περίθαλψης και ενίσχυσης του υγειονομικού προσωπικού, αποτελούν προτεραιότητες της Κυβέρνησης.

Για την επίτευξη αυτού του εθνικής σημασίας στόχου, σημαντική είναι η συνδρομή των ευρωπαϊκών πόρων, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και του ΕΣΠΑ, ώστε να καταφέρουμε να έχουμε μια δημόσια Υγεία που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων, 10201.

Με την τηλεφωνική γραμμή αυτή μπορεί άμεσα και απλά ένα παιδί, ένας γονιός, αλλά και κάθε πολίτης, να καταγγείλει ένα περιστατικό βίας και παραβατικότητας, κάθε μορφής, εναντίον ανηλίκων.

Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της εβδομάδας και θα δέχεται τηλεφωνήματα για περιστατικά που αφορούν όλη την Ελλάδα.

Αποστολή της γραμμής είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών, με στόχο την άμεση και ενιαία ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ενεργοποιηθεί μια ειδική εφαρμογή που έχει ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων για την βία και την παραβατικότητα και την ενθάρρυνση τους, ώστε να καταγγείλουν περιστατικά και να ζητήσουν βοήθεια, μέσα από μία εύχρηστη φόρμα.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την επιστολική ψήφο, ξεκίνησε η αποστολή του υλικού της επιστολικής ψήφου για την οποία οι εκλογείς ενημερώνονται μέσω SMS και email που έχουν δηλώσει κατά την εγγραφή τους.

Οι εκλογείς θα πρέπει να έχουν αποστείλει το ψηφοδέλτιο συμπληρωμένο και να έχει παραληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών έως το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 17:00. Οι φάκελοι της επιστολικής ψήφου που θα παραληφθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών θα συγκεντρωθούν σε ειδικά φυλασσόμενο χώρο ο οποίος φρουρείται διαρκώς και θα αποσφραγιστούν μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή την Κυριακή της 9ης Ιουνίου μετά τις 7 το απόγευμα.

Σχέδιο ειδικών στοχευμένων δράσεων με τρεις βασικές κατευθύνσεις, υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την πρόληψη, αποτροπή και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της ενδοοικογενειακής βίας και της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας των πολιτών.

Την περασμένη εβδομάδα, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, αστυνομικοί σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν σε 752 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και κινητοποιήθηκε για 66 γυναίκες- θύματα η εφαρμογή του Panic Button. Συνολικά, η ΕΛΑΣ διαχειρίστηκε 488 περιστατικά, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν 278 συλλήψεις, ενώ παράλληλα μεταφέρθηκαν σε δομές 14 θύματα.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, έχουν εξασφαλιστεί ένας ή περισσότεροι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που λειτουργούν ως “safehouses”, για τη βραχυπρόθεσμη ασφαλή φιλοξενία γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και μελών της οικογένειας τους, όπως τα ανήλικα παιδιά τους.

Παράλληλα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και της βίας μεταξύ ανηλίκων, εφαρμόζονται δράσεις ήπιας αστυνόμευσης, από εκπαιδευμένες γυναίκες και άντρες αστυνομικούς, σε γειτονιές, πλατείες και σημεία που συγκεντρώνονται νέοι και έχουν σημειωθεί περιστατικά.

Σε όλη την επικράτεια, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 6.800 έλεγχοι, 305 προσαγωγές και 152 συλλήψεις.

Επιπλέον για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκαν 374 ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις, κατά τις οποίες ελέγχθηκαν περίπου 96.000 άτομα, προσήχθησαν 4.300 και συνελήφθησαν 1.740.

Η ασφάλεια είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της καθημερινότητας και με την συνεχή δράση τους οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛΑΣ στοχεύουν στην προστασία όλων των πολιτών σε κάθε γωνιά της χώρας.

Την Τρίτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε αυτοψία στην Πεντέλη όπου πραγματοποιούνται καθαρισμοί και διάνοιξη χωματοδρόμων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την υλοποίηση του προγράμματος ANTINERO III, ενώ ταυτόχρονα ο ΔΕΔΔΗΕ έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις κλαδεύσεις στους δήμους πέριξ της Πεντέλης, στα σημεία όπου υπάρχουν ηλεκτροφόρα καλώδια.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιαστικές περιοχές είναι υποχρεωμένοι μέχρι τις 31 Μαΐου να έχουν δηλώσει ότι έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους στο Μητρώο Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών και καθαρισμού οικοπεδικών και ακάλυπτων χωρών, διαφορετικά θα επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει και γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολη λόγω του δεύτερου άνυδρου χειμώνα που είχαμε στη χώρα μας, αλλά και της κλιματικής κρίσης που δοκιμάζει όλο τον πλανήτη.

Είναι υποχρέωση όλων να προστατέψουμε τα δάση μας και να προασπίσουμε τις περιουσίες και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Συνεχίστηκε τον Απρίλιο η αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς σημειώθηκε νέα μείωση στον αριθμό των διαμενόντων-αιτούντων άσυλο στις δομές φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, από 23.245 τον Μάρτιο, μειώθηκε κατά 13,9% σε 20.021 τον Απρίλιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση, από τις αρχές του χρόνου, αγγίζει το 40%, ενώ στις πέντε δομές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, η μείωση ξεπερνά το 50%.

Τέλος, ο συνολικός αριθμός των παράνομων αφίξεων τον Απρίλιο διαμορφώθηκε σε 2.493.

Συνεχίζουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας, εφαρμόζοντας μια συνεκτική, αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, πάντοτε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2024» της ΔΥΠΑ. Έως τώρα έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερες από 35.000 αιτήσεις.

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 20 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35.000.000 ευρώ.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα Jobmatch, που αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, όπου καταγράφονται πάνω από 50.000 κενές θέσεις εργασίας.

Εντός του Μαΐου, επιπλέον, αναμένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, για 25.000 νέους από 18-29 ετών, ενώ τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν προγράμματα για την κατάρτιση 30.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Συνολικά, μέσα στον Μάιο, θα υλοποιηθούν 75 εργαστήρια συμβουλευτικής.

Το 2023 αυξήθηκε κατά 32% ο αριθμός των αιτήσεων για εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ, καταγράφοντας ρεκόρ πενταετίας.

Η μείωση της ανεργίας είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχει θέσει η Κυβέρνηση και ήδη από την προηγούμενη τετραετία ως σήμερα έχουν δημιουργηθεί πάνω από 400.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα, 310.000 συμπολίτες μας που δεν εργάζονταν ως το 2019 βρήκαν δουλειά και με αυξημένες αποδοχές. Το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, τα προγράμματα κατάρτισης και απασχόλησης της ΔΥΠΑ, οι μεγάλες επενδύσεις που έρχονται στην χώρα, η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων κατά 62% την τελευταία τριετία, δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Συνεχίζουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα με στόχο αυτές οι θέσεις εργασίας να αυξάνονται συνεχώς, όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά δίνοντας ακόμα καλύτερους μισθούς σε όλους τους εργαζόμενους.

Την Δευτέρα, 13 Μαΐου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ