Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολική ψήφος και στις εθνικές εκλογές - Το σχέδιο της Ν. Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Χωρίς την επιστολική ψήφο οι Έλληνες πολίτες, πολλοί συμπατριώτες μας, δεν θα μπορούσαν να ψηφίσουν», ανέφερε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Επίσης η κ. Κεραμέως, μιλ΄ψντας στην ΕΡΤ, επισήμανε «πάνω από τρεις στους τέσσερις που έχουν γραφτεί έχουν ήδη παραλάβει το εκλογικό υλικό στο σπίτι τους, στο γραφείο τους, σε όποια διεύθυνση έχουν. Πάνω από εκατό χιλιάδες τα έχουν ήδη παραλάβει» και πρόσθεσε «αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος. Ό, τι και να ψηφίζει κανείς, σημασία έχει να ψηφίζει, νa ακούγεται, να μπορεί να ακουστεί ακριβώς η φωνή του».

Οι παραδόσεις προχώρησαν πάρα πολύ γρήγορα σημείωσε η υπουργός Εσωτερικών «Ξεκίνησαν πριν από μόλις λίγες μέρες και ήδη είμαστε σχεδόν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της παράδοσης». Παράλληλα η κ. Κεραμέως έδωσε διευκρινίσεις και για το ποια είναι η τελευταία ημέρα για κατάθεση του φακέλου: «Εάν ζω στο εξωτερικό, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς να παραλάβει τον φάκελο είναι η 28η Μαΐου. Στην Ελλάδα, η τελευταία μέρα για να έρθει η εταιρεία ταχυμεταφοράς είναι η 3η Ιουνίου».

«Με την επιστολική ψήφο γίνεται πλήρης διαχωρισμός του επώνυμου στοιχείου από το ανώνυμο. Έτσι διασφαλίζεται και η εγκυρότητα της διαδικασίας αλλά και η μυστικότητα», υπογράμμισε η υπουργός Εσωτερικών ενώ ανέφερε εαν κάποιος αλλάξει γνώμη και δεν θέλει να ψηφίσει με την επιστολική μπορεί να το κάνει εφόσον δεν έχει παραληφθεί εκλογικό υλικό. «Θα εκδοθούν συμπληρωματικοί εκλογικοί κατάλογοι με όσους Έλληνες πολίτες είχαν γραφτεί στην επιστολική ψήφο, αλλά δεν έστειλαν υλικό και θα μπορεί να πάει να ψηφίσει δια ζώσης» δήλωσε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε ό,τι «Μετά τις ευρωεκλογές, πρέπει να αναζητήσουμε τους διακόσιους βουλευτές, ώστε να θεσμοθετήσουμε την επιστολική ψήφο για τους εκτός Ελλάδας συμπολίτες μας και στις επόμενες εθνικές εκλογές. Ήδη έχουμε πει ό,τι θα φέρουμε ξανά προς συζήτηση και θα το κάνουμε και με τα κόμματα εκτός Βουλής, αλλά και εντός Βουλής, την επέκταση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές για να μην έχουμε το παράδοξο, δηλαδή να ψηφίζεις από το Περθ της Αυστραλίας επιστολικά στις ευρωεκλογές και να πρέπει να πάρεις αεροπλάνο για ώρες για να ψηφίσεις δια ζώσης στις εθνικές».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ