Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Επικοινωνιακό τέχνασμα η επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε σε σφοδρή κριτική εναντίον της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια οξεία επίθεση αναφορικά με την ακρίβεια, αλλά και την ευρύτερη πολιτική ατζέντα της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ακρίβεια.

Κριτικάροντας αρχικά το προεκλογικό σύνθημα της ΝΔ με τίτλο "Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη", ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως, παρά τις εξαιρέσειςπου μπορεί να υπάρχουν όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, η πορεία της χώρας υπό την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει φέρει σημαντικές εξελίξεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αποδίδοντας ευθύνες στη ΝΔ για την οικονομική και κοινωνική κρίση, ο Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν οδηγεί σε σύγκλιση με τους ευρωπαϊκούς δείκτες ευημερίας αλλά σε σταθερή απομάκρυνση, προκαλώντας ανταγωνισμό για τις χαμηλότερες θέσεις σε οικονομικά, κοινωνικά και θεσμικά θέματα.

Αναφέροντας το θέμα της ακρίβειας, ο Ανδρουλάκης επεσήμανε το αυξημένο κόστος ζωής και τη σταθερή απώλεια αγοραστικής δύναμης των μισθών, με αρνητικές επιπτώσεις στη δημογραφία και τα ασφαλιστικά συστήματα.

Αναφερόμενος στις φορολογικές πολιτικές της κυβέρνησης, ο κ. Ανδρουλάκης αμφέβαλε για τη μείωση των φόρων, επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι χαμηλότεροι μισθοί πληρώνουν φόρο, με αποτέλεσμα την αύξηση των ανισοτήτων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέκρινε επίσης την ανισχυρότητα της ελληνικής αγοράς και πρότεινε μέτρα όπως ο έλεγχος των κερδών των επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, και ενίσχυση της καταναλωτικής εξουσίας για την προστασία των καταναλωτών. Πρότεινε επίσης τη φορολόγηση των υπερκερδών ορισμένων επιχειρήσεων και τον έλεγχο του ενεργειακού κόστους, προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή αυτονομία και να μειωθούν οι δαπάνες στέγασης.

Εν κατακλείδι, αναφερόμενος στην επιστολή του Μητσοτάκη προς τη φον ντερ Λάιεν, ο Ανδρουλάκης την χαρακτήρισε ως αποτυχημένη ομολογία αποτυχίας και επικοινωνιακό τέχνασμα για την κάλυψη των αποτυχιών της κυβέρνησης, ενώ παράλληλα κάλεσε τον ελληνικό λαό να στηρίξει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και του κόμματός του στις επερχόμενες εκλογές, ψηφίζοντας υπέρ μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης και της προόδου, προκειμένου να αποστείλουν ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της προοδευτικής αλλαγής και της ελπίδας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ