Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης - Δευτερολογία: «Ο πρωθυπουργός έχει μάθει να πηγαίνει την μπάλα στην κερκίδα»

Ανδρουλάκης

Απάντηση στον πρωθυπουργό για τις αναφορές του στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή, σημειώνοντας πως παρά τα όσα λέγονται, ο πιο αγαπητός πρωθυπουργός για τη χώρα ήταν και παραμένει ο Ανδρέας Παπανδρέου, τονίζοντας μάλιστα πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργαλειοποιεί τις δημοσκοπήσεις.

Στη συνέχεια επανήλθε στο θέμα της ακρίβειας τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει μάθει να πηγαίνει την μπάλα στην κερκίδα και να αποχωρεί από την αίθουσα. Είναι απόκλιση ή δεν είναι ότι είμαστε οι τελευταίοι σε αγοραστική δύναμη σε όλη την Ευρωζώνη;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε σε ένα δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης όσον αφορά την αγοραστική δύναμη.

«Είμαστε η χειρότερα χώρα σε αγοραστική δύναμη στην Ευρώπη των 27. Το ίδιο και στον τομέα της Υγείας. Ανταγωνιζόμαστε με την Βουλγαρία για την τελευταία θέση. Όλα αυτά δεν είναι σύγκλιση», σημείωσε.

«Για εμάς δεν υφίσταται ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου. Ανάπτυξη για εμάς είναι καλό δημόσιο σχολείο και καλό δημόσιο νοσοκομείο», τόνισε.

Ποιοι είμαστε, ο Μπάιντεν, ο Ομπάμα;

Έπειτα, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε «διαστρέβλωση χωρίς όριο», σημειώνοντας πως ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μιλάει για «αποτέλεσμα παιχνιδιών κάτω από το τραπέζι».

«Ποιος νομίζει ότι είμαστε, ο Μπάιντεν, ο Ομπάμα; Εμείς είμαστε πίσω από το κόμμα των Πράσινων, του Μακρόν; Τι θράσος... Ο κ. Μητσοτάκης νομίζει ότι απευθύνεται σε ακροατήριο ιθαγενών», πρόσθεσε.

Τέλος, άφησε αιχμές σχετικά με τη διαρροή των email των αποδήμων, σημειώνοντας πως «είμαστε η μοναδική χώρα που λίγο πριν τις ευρωεκλογές μπήκε πρόστιμο στο υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή διαδικαστικά θέματα των εκλογών. Η κυρία Κεραμέως έπρεπε να αποτελεί παρελθόν. Έπρεπε να έχει φύγει».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ