Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σταϊκούρας: Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO)

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) κ. Salvatore Sciacchitano είχε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσία της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ICAO, Μαρίας Σαράντη και του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.) Χρήστου Τσίτουρα.  

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια επισκόπηση των θετικών επιδόσεων της Ελλάδας στα θέματα αεροναυτιλίας, τα οποία καλύπτει ο εξειδικευμένος Διεθνής Οργανισμός του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, αξιολογήθηκαν:

  • η πρωτιά της Ελλάδας στην έκδοση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού υγείας προς διευκόλυνση των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας,
  • η θετική αποτίμηση της ασφάλειας των πτήσεων, όπως προέκυψε από τις πρόσφατες επιθεωρήσεις (αύξηση στα επίπεδα αποτελεσματικής εφαρμογής των διεθνών προτύπων ασφαλείας από το 69,1% στο 74,9%, πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, που είναι στο 69,3%) και
  • η θετική συνεισφορά της Ελλάδας στον καθορισμό και την υιοθέτηση φιλόδοξων περιβαλλοντικών στόχων στο πλαίσιο του ICAO Net zero-2050.

Ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τον Διεθνή Οργανισμό θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική και δημιουργική, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας πτήσεων και αεροδρομίων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της αεροναυτιλίας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Προέδρου Συμβουλίου ICAO με Έλληνα Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, μετά την εκδήλωση της πανδημίας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ