Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μακρόν και Κάρολος στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ο Μακρόν απάντησε στα πυρά Ερντογάν, απαιτώντας σεβασμό και κατηγορώντας τον για καταστολή των ελευθεριών στην Τουρκία / Πηγή: AP Images
Ο Μακρόν απάντησε στα πυρά Ερντογάν, απαιτώντας σεβασμό και κατηγορώντας τον για καταστολή των ελευθεριών στην Τουρκία / Πηγή: AP Images

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναμένεται τελικά να επισκεφθεί τη χώρα μας την 25η Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες από την Αθήνα.

Η συμμετοχή του Γάλλου προέδρου στις εκδηλώσεις θα εξαρτηθεί φυσικά με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το ίδιο ισχύει και τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Ερωτηματικό παραμένει η ρωσική εκπροσώπηση, αφού ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ελλάδα. Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκπροσώπηση της Ρωσίας από τον πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν.

Η κυβέρνηση έχει καλέσει σε ανώτατο επίπεδο τους ηγέτες Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας, ως τις μεγάλες δυνάμεις που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στον ελληνικό αγώνα για ανεξαρτησία.

Το παρών θα δώσει και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενώ υψηλόβαθμη εκπροσώπηση θα υπάρξει και από την πλευρά των ΗΠΑ, δίχως ωστόσο να ανακοινώνεται προς το παρόν το όνομα κάποιου αξιωματούχου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ