Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Το αποτέλεσμα της Κυριακής καθορίζει το πόσο ισχυρή θα είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη

Πηγή: ΑΠΕ

Την Αρκαδία επισκέφτηκε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, επικεφαλής κλιμακίου, στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Στο κλιμάκιο που μετείχε ο μετείχαν επίσης ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο πρόεδρος και στελέχη της ΔΕΕΠ Αργολίδας, καθώς και δημοτικές τοπικές οργανώσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Την ερχόμενη Κυριακή στέλνουμε όλοι μαζί ένα ισχυρό μήνυμα νίκης για να διαδραματίσει η Ελλάδα έναν ακόμα πιο ενεργό ρόλο στις λήψεις αποφάσεων στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Δήμας, στις συζητήσεις που είχε με πολίτες της ευρύτερης περιοχής και προσέθεσε:

«Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να συνδιαμορφώσει το μέλλον της Ευρώπης, όπως κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς έχουμε μπροστά μας προκλήσεις όπως ο πόλεμος, η ενεργειακή και κλιματική κρίση, που δεν μας επιτρέπουν καθυστερήσεις και αναβολές.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας πως οι διαδικασίες και η εκπροσώπηση μας στις Βρυξέλλες έχουν πολύ μεγάλη σημασία για τη ζωή μας και για το μέλλον μας . Σας καλώ λοιπόν να δώσουμε άλλη μια νικηφόρα μάχη, όλοι μαζί ενωμένοι, για τη πατρίδα μας και για το μέλλον της Ευρώπης. Για να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας ακόμα πιο δυνατά».

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Λεωνίδιο, τον Τυρό και το Άστρος, όπου συζήτησαν με πολίτες, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγρότες και εμπόρους/παραγωγούς, αλλά και με επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής για το κυβερνητικό έργο, για το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών και για ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους δημάρχους Νότιας και Βόρειας Κυνουρίας, Μανώλη Δολιανίτη και Γιώργο Καμπύλη και με μέλη των δημοτικών συμβουλίων και συζητήθηκε η αναπτυξιακή δυναμική της ευρύτερης περιοχής, η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, τα έργα υποδομής, το πολιτιστικό πρόγραμμα, αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα στους κλάδους του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα, της εστίασης κ.α.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε και την «Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα Α.Ε.» (ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε.), που έχει κύριο στόχο την οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής του Πάρνωνα. Τα επιχειρησιακά και επιστημονικά στελέχη του φορέα αναφέρθηκαν στη δραστηριότητα του και συζητήθηκαν οι τρόποι περαιτέρω ενίσχυσής του. Ο κ. Δήμας τους συνεχάρη για το έργο που συντελούν, αποδίδοντας ανάπτυξη, σχέδιο, όραμα και καινοτομία στην περιοχή.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο περπάτησε στην λαϊκή αγορά και σε κεντρικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής, όπου συζήτησε με πολίτες, εμπόρους και καλλιεργητές, για τα ζητήματα που τους απασχολούν, με κυρίαρχα θέματα να είναι οι τιμές, τα προϊόντα και η παραγωγή, η ακρίβεια και η ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, η πολιτική επικαιρότητα, αλλά και η νέα πραγματικότητα που έχει φέρει η κλιματική κρίση.

Το κλιμάκιο ξεναγήθηκε επίσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους, όπου συζήτησαν με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου και στο Λεωνίδιο, στο "Αρχείον Τσακωνιάς", που αποτελεί σωματείο και πνευματικό ίδρυμα του τόπου και ιδρύθηκε το 1954. Ο στόχος του είναι η συγκέντρωση, παρουσίαση και αξιοποίηση των στοιχείων που συνδέονται με την ιστορία, τη γλώσσα, τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της Τσακωνιάς από την πρώτη της καταβολή μέχρι των ημερών μας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ