Νέα
  • ΓΔ: 1444.28 -0.35%
  • Τζίρος: 33,51 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα της ΝΔ στις ευρωεκλογές

Μήνυμα ελήφθη, είπε επί της ουσίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην δήλωση του μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, το οποίο δεν ήταν πολύ θετικό για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία έπεσε κάτω από τον πήχη του 30%, καταγράφοντας ποσοστό κοντά στο 28,6%. «Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει», είπε ξεκάθαρα ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «δεν με ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα πως η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των Ευρωεκλογών». 

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχαρίστησε τους εκλογείς που προσήλθαν στην κάλπη, ξεκαθάρισε πως το μήνυμα της κάλπης είναι προσπαθήστε περισσότερο. «Ακούω την φωνή τους και την εντολή τους: Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο. Και αυτό θα κάνουμε», είπε ο ίδιος χωρίς περιστροφές.

Από αύριο «πέφτουμε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα» είπε ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζοντας πως οι ευρωεκλογές αυτές είναι αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. «Η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα του σήμερα, όπως και η Ελλάδα του σήμερα είναι πολύ καλύτερη από την Ελλάδα του 2019», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι Ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στο Ευρωκοινοβούλιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας την άνοδο της Ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη από την οποία η Ελλάδα δεν εξαιρείται. «Προεκλογικά έλλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και για τη θέση της πατρίδας μας σε αυτήν», είπε ο πρωθυπουργός. 

«Πολλοί συμπολίτες μας θέλησαν να διαμαρτυρηθούν κυρίως για την ακρίβεια», διαπίστωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως η διαμαρτυρία αυτή εκφράστηκε είτε με την πρωτοφανή αποχή είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων. Παρατήρησε βέβαια πως σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία, κραταιά κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά».

«Στην πατρίδα μας η Νέα Δημοκρατία παραμένει απο τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρώτο του σχόλιο μετά τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ