Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Κασσελάκης: Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει

Σε, μάλλον υποτονικό, τόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, υπογράμμισε στο πρώτο μήνυμα του μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024 πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από το 23% στο 13%. «Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει κι αυτό είναι επιλογή του ελληνικού λαού», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας πως την εκλογική διαδικασία την έδειξε ο πρωθυπουργός ως εθνικό διακύβευμα.

«Εμείς μείναμε ηθικοί και καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%, απέναντι σε άλλους που έχουν τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις και συμβούλους και κομματικές δαπάνες», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως μένει στο κόμμα και θα μείνει μέχρι και τις βουλευτικές εκλογές του 2027: «Δεν έχω τύψεις για τίποτα», είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει, «ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω μια κυβερνητική πρόταση. Ξέρω την σημασία της ευθύνης και αυτό θα κάνω. Θα χτίσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο», σημείωσε. 

Ο ίδιος υπογράμμισε τις «πληγές» του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα με τις ήττες και τις διασπάσεις, θέλοντας να ρίξει - εμμέσως - εκεί την ευθύνη για την νέα υποχώρηση των ποσοστών του κόμματος στο 15%. «Είμαστε ένα κόμμα που έχει περάσει από πάρα πολλά, μετά την διπλή ήττα πέρσι», είπε και υπενθύμισε τις δυο διασπάσεις και μια «πορεία μεγάλης μεταβλητότητας μέχρι να φτάσουμε στο μόνο Ευρωψηφοδέλτιο που το επέλεξε η κοινωνία η ίδια».

Όπως είπε ο ίδιος «αυτό το κίνημα άντεξε και τώρα μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα». 

Ο ίδιος μίλησε για πρόοδο και αξιοκρατία, έστρεψε τα βέλη του στο ιερατείο των Βρυξελλών και στο «στυγνό διευθυντήριο» της Ευρώπης, ενώ ολοκλήρωσε το μήνυμα του λέγοντας «συνεχίζουμε με την αυθεντικότητά μας με τις προτάσεις μας και το βλέμμα μας». 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ