Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Τα 4+1 ηχηρά ονόματα της ΝΔ που δεν εκλέγονται - Τα outsider με ελπίδες που έμειναν εκτός

Οι ευρωεκλογές 2024 είχαν εκπλήξεις για αρκετούς υποψηφίους των κομμάτων, με τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει την πρώτη θέση, όμως αυτό να συνοδεύεται και από ηχηρές απουσίες για το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας,μιας και στην επόμενη Ευρωβουλή, δυνατά «χαρτιά» έμειναν εκτός Ευρώπης, οριακά, και όπως όλα δείχνουν με διαφορά λίγων χιλιάδων ψήφων.

Στην αντίπερα όχθη οι χαμογελαστοί της επόμενης ημέρας για τη Νέα Δημοκρατία έως και το 92,81% της ενσωμάτωσης από το ΥΠΕΣ είναι οι εξής:

Τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός

Εκτός Ευρωβουλής μένει ο πρώην ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος συγκέντρωσε 23.131 σταυρούς και έμεινε στην 8η θέση, θέση που οριακά θα του «χάριζε» το εκλογικό εισιτηριο για την Ευρωβουλή εάν η ΝΔ έβγαζε 8 έδρες και δε συγκέντρωνε ποσοστό κάτω από 30%.

Στη συνέχεια η ηχηρή μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας δεν κατόρθωσε να εκλεγεί και αυτός, μιας και συγκέντρωσε 22.728 σταυρούς καταλαμβάνοντας την 9η θέση με τη δεκάδα να συμπληρώνει η αρκετά δραστήρια στη 5ετια που μας πέρασε Μαρία Σπυράκη που συγκέντρωσε 19.841 σταυρούς, ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από τον 11ο της λίστας τον Κοντοζαμάνη Βασίλειο που αν και αρκετά προβεβλημένος κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν κατόρθωσε να εισέλθει στην Ευρωβουλή και συγκέντρωσε 18.255 σταυρούς. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Εξαδάκτυλος Αθανάσιος ο οποίος αν και αυτός είχε ανάλογη προβολή εξαιτίας κυρίως κορονοϊού και πανδημίας συγκέντρωσε 17.304 σταυρούς έχοντας την ίδια τύχη με τους προαναφερόμενους.

Τα outsider με καλές ελπίδες που έμειναν εκτός

Επιπροσθέτως υπήρξαν και μερικά προβεβλημένα outsider που δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους για τη πολυπόθητη είσοδο στην Ευρωβουλή με τα κυριότερα εξ'αυτών να είναι οι Φλέσσα Βασιλική με 16.292 σταυρούς, Πατουλίδου Παρασκευή με 16.183, Δούνια Παναγιώτα με 13.140 σταυρούς και φυσικά οι εκ ΠΑΣΟΚ ορμώμενοι Καρανικόλας Σπύρος (9.108) και Σέρμπος Σωτήρης με 8.081 σταυρούς που δεν πέτυχαν την εκλογή τους.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ